STUDENTI KUPILI POLOVAN TROSJED ZA 20 DOLARA: Nisu ni sanjali da se u njemu nalazi nešto sakriveno

14.07.2018 - 19:13 | Zanimljivosti
 

Ovih dana mnogi dijele priču koja dokazuje kako se isplati biti pošten, jer ćete za tu nagradu kad tad biti nagrađeni.

Naime, troje studenata su pronašli stan u kojem će živjeti tokom studiranja u New Yorku, a onda su i počeli tražiti namještaj za opremanje.

namjestaj-1-1

Kupovali su polovan i jeftin namještaj pa su tako kupili jedan trosjed za samo  20 dolara. Nisu ni sanjali da se u trosjedu nalazi nešto sakriveno. Trojsed su kupili od jedne stare žene.

thumb620-k2

Nakon dva dana korištenja uočili su kako nešto šušti kad sjednu na trosjed. 

thumb620-k1

Kada su podigli spužvu, ugledali su jednu od koverti koja se tu nalazila gdje je pisalo ime žene od koje su kupili trosjed sa adresom.

screenshot-2042

Naime, u koverti je bila ušteđevina koju je baka skupljala godinama. Suprug joj je umro a ona je zvaršila u bolnici. Ne znajući da se u trosjedu nalaze te pare od ušteđevine kćerka je stari trosjed prodala kao i ostali stari namještaj.

screenshot-2041

Studenti su nazvali staricu da joj vrate pronađeni novac, a kao znak zahvalnosti ona je studentima poklonila 1000 dolara.

polovan-trosjed1

Isplati se biti pošten.

2-3

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!