NAJČUDNIJE STVARI KOJE SU PALE S NEBA: Pomislićete da vas lažemo kada vidite šta je sve padalo širom svijeta! (#8 djeluje potpuno nemoguće, ali je istinito!)

10.10.2018 - 18:33 | Zanimljivosti >> E buraz
Autor: Novi.ba
 

Tokom prošlog vijeka bilo je oko 600 slučajeva kada su izuzetno čudne stvari padale s neba, a mnogi od njih i dalje nisu objašnjeni. Fokusirali smo se na neke od slučajeva koji su se skorije desili da bismo vam pružili što više dokaza i teorija.

Upozoravamo vas – neke od ovih teorija deluju čak i čudnije od samih događaja koje pokušavaju da objasne!

1. Festival kiše riba u Hondurasu

1

Od svih čudnih stvari koje su padale s neba, ribe su najčešće. U Hondurasu je čak 1998. godine oformljen festival koji proslavlja godišnju padavinu riba. Istraživanje National Geographic-a utvrdilo je da je riječ o slijepim, slatkovodnim ribama, ali i dalje ostaje misterija zašto one padaju s neba, u posljednje vrijeme čak i dva puta godišnje.

2. Punoglavci i žabe

2

Meteorološki institut Grčke se 1981. našao u čudu kada je u gradu Nafilion na jugu ove zemlje pala kiša sitnih žaba. Najbolja teorija koju su mogli da smisle bila je da je jak vjetar podigao žabe iz njihovog prirodnog staništa u sjevernoj Africi i prenio ih nekoliko stotina kilometara u Grčku.

3. Lignje

3

Korejski ribar Kim Ho završio je onesvešćen kada mu je na glavu s neba pala zaleđena lignja dok je 1997. pecao u blizini Foklandskih ostrva. Na svoju nesreću, bio je onesviješćen dva dana i pretrpio je ozbiljan potres mozga. Ostali ribari s broda rekli su da na brodu nije bilo smrznutih lignji i da mu nimalo nisu zamjerili što ih je pobijedio u pokeru noć pre ovog incidenta.

4. Pauci

4

Argentinski fotograf Kristijan Oneto Gaona je 2007. uslikao kišu paukova. Njegovi prijatelji i on šetali su u blizini grada San Bernardo kada su primjetili da je zemlja prekrivena paucima. Kada su pogledali gore, vidjeli su da pauci padaju s neba.

5. Crvena kiša

5

U indijskoj pokrajini Kerala pala je crvena kiša 2001. godine. Iako su mnogi ovo smatrali za demonsku pojavu i loše predskazanje, drugi su to vidjeli kao priliku da svoju odjeću oboje u crveno. Istraživanja su pokazala da je kiša bila crvene boje zbog spora gljiva, ali i dalje je misterija kako su te spore dospjele do kišnih oblaka.

6. Zvjezdani žele

6

Ovo je jedan od najneobičnijih slučajeva i desio se u Škotskoj 2009. godine, kao i u Tasmaniji 1996. Iz DNK ispitivanja nije mogao da se donese konkretan zaključak – utvrđeno je samo da ova želatinasta materija nema ćelijsku strukturu. Padavina ove misteriozne materije dovodi se u vezu s kišom meteora i postoje brojne teorije teorije o njenom porijeklu – od ostatka pri raspadanju meteora i vanzemaljskog otpada do nesvarene žablje ikre koje su izbacile ptice.

7. Crvi

7

U Indijani je 2007. pala kiša crva. Elenor Bil, koja je radila u policiji, prelazila je ulicu kada je na nju umalo palo nešto što se sručilo na ulicu pored nje. Kada je pogledala o čemu se radi, ispostavilo se da je to bila gomila upetljanih crva!

8. Krave

8

Koliko god djelovalo čudno, postoji logično objašnjenje zašto se japanski ribarski brod našao usred kiše krava koje su padale s neba u more Okhotsk u blizini Sibira 1986. Zapanjeni ribari su prvo čuli zvuk krava kako vrište, koji vjerovatno nisu odmah prepoznali, s obzirom da su se nalazili kilometrima od obale. Kada su pogledali gore, videli su kako 23 krava pada u more! Jedna od njih pala je direktno na brod i on je skoro smjesta potonuo.

Brzo su ih spasili, ali su uhapšeni zbog pokušaja prevare osiguranja. Međutim, ispostavilo se da je ruski transportni avion koji je prevozio krave naišao na problem kada su krave podivljale na visini od 9 kilometara. Piloti nisi imali drugog izbora nego da otvore vrata za istovar.

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!