Hrana

IMATE OSTATKE HLJEBA? NIPOŠTO IH NE BACAJTE! Napravite brz, jednostavan i nesvakidašnji doručak!

25.11.2018 - 21:48 | Praktična žena
 

U našoj tradiciji je da svako domaćinstvo mora imati domaći hljeb u kući. Često se dešava da hljeba ostane i da se on osuši te praktično postane neupotrebljiv.  

Use Day-Old Bread If Possible

Ako su vam prženice dosadile, evo jednog recepta koji će vas sigurno oduševiti. 

A traditional cob loaf. The perfect mopping up accompaniment for soups and meat and fish stews.

Sastojci:

-stari hljeb

-3 jaja

-3 kašike šećera

-1 vanilin šećer

-pola šolje mlijeka

-ulje i puter

-cimet

Related image

Priprema:

Hljeb isijecite na kockice. Jaja umutite sa mlijekom, kašikom šećera i kesicom vanilinog šećera.

Image result for stari hljeb na kockice

Isjeckani hljeb umačite u umućeno jaje i takvog ga pržite na vrelom ulju, uz dodatak malo putera. Prženi hljeb uvaljajte u mješavinu jedne kašičice cimeta i dvije kašike šećera.

Image result for stari hljeb na kockice

 

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!