Zenička boračka udruženja osudila hapšenje generala Ramiza Drekovića

07.12.2018 - 12:16 | Vijesti >> Aktuelno
Autor: Novi.ba
 

 Temljene boračke organizacije Grada Zenice osudio je hapšenje generala Armije BiH Ramiza Drekovića zbog optužbi za počinjeni ratni zločin.

- Mi samo želimo da upoznamo javnost da nam je potpuno jasno da je određen broj tužioca pod pritiskom politike, prije svega iz Srbije. Oni s tim pokušavaju da izjednače žrtvu i agresora, ali mi im to nikada nećemo dozvoliti, po bilo koju cijenu - rekao je danas ma pres-konferenciji "Zlatni ljiljan" Alija Redžić te dodao kako ne žele da brane nijedan ratni zločin niti zločinca s bilo koje strane.

- Ne kažemo da pojedinih incidenata i od strane pripadnika Armije BiH nije bilo. Ali, odgovorno tvrdimo da nijedan nivo komande, od komandira desetine do Vrhovnog komandanta, nije bilo ni usmene ni pismene naredbe da se uradi nešto što nije u skladu s međunarodnim konvencijama o načinu ratovanja - istakao je Redžić.

Predsjednik Udruženja ratnih-vojnih invalida Grada Zenica Almir Čamdžić poručio je kako su "svi oni Ramiz Dreković" te da će se uvijek boriti za zaštitu digniteta svojih saboraca i komandanta Drekovića.  

- Ako su krivi Armija i pripadnici Armije BiH, samo zato što su branili BiH, trebalo je, po ovome, cijela BiH biti Srebrenica. Da bi se dokazalo koliko smo ispravni, trebalo nas je sve pobiti - poručila je Nihada Husejnagić, predsjednica Organizacije porodica šehida i poginulih boraca “Zlatni ljiljan” iz Zenice.   

Podsjećamo, SIPA je u srijedu po nalogu Tužilaštva BiH uhapsila Drekovića u njegovom stanu u Sarajevu, nakon čega je saslušan u Tužilaštvu. 

Sud BiH jučer je odbio odrediti na ročištu pritvor generalu Armije RBiH Ramizu Dreković.

 

(Novi.ba/Fena)

 

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!