PRIČA KOJU VRIJEDI PROČITATI

NAKON ŠTO JE UGLEDALA RUKE SVOG SINA NA FOTOGRAFIJI MAJKA SE SLOMILA: Ovo je pokušavao sakriti od nje

07.12.2018 - 14:50 | Zanimljivosti >> Kiosk
Autor: Novi.ba
 

Cassandra Lane,  majka petero djece je lekciju o novcu naučila možda bolje nego bilo ko drugi. I u njihovom domu je novac problem zbog čega porodica Lane mora tu i tamo podnijeti određene žrtve.

No bez obzira na to koliko imali problema s novcem Cassandra zna da je ljubav ono najdragocjenije što im ona može pružiti. 

Ipak, Cassandrino pouzdanje u njezine sposobnosti odgajanja se jednoga dana srozalo nakon što je vidjela materijalne mogućnosti djece koja su bila vršnjaci njenog sina.

cassandra

Cassandrin problem je započeo dok su ona i njezin sin Zeke čekali fotografiranje za srednju školu. Na Facebook stranici ”Love What Matters ” podijelila je svoje spoznaje kao i svoj emotivan razgovor sa Zekeom. 

Napisala je:

„Ranije ove sedmice otišli smo u Zekeovu srednju školu kako bi se ondje fotografirali za godišnjak. Na putu sam opazila njegove ruke. Njegove ruke radnika. Ruke koje su me podsjetile na ruke moga oca i moga supruga Brandona s početka našega braka. Rekla sam mu neka se ne brine jer će fotografirati samo glave. Bila sam u krivu“.

„Dok smo sjeli u jedan red, ugledala sam djecu koja su nosila kožne jakne i prstenje. I nakon toga sam ugledala Zekeove uprljane ruke. Počela sam plakati. Jesam li zaista svome djetetu pružila sve ono što bi roditelj trebao pružiti svome djetetu dok ono odrasta? Radi na vrućini, 30-40 sati sedmično preko ljeta. Nije želio razredni prsten niti kožnu jaknu. Nije dobio niti novi automobil. Ovo mi daje do znanja da mu nisam pokazala koliko ga volim, s obzirom da mu nisam priuštila sve to. Osjećala sam se loše u vezi same sebe i u vezi toga kako sam odgojila svoga sina.

ruke

Posljednjih nekoliko dana razmišljam o puno toga i iskreno- puno plačem. Ispričala sam se Zekeu, na što mi se on nasmijao. Pitao me: „Zbog čega mi se ispričavaš? Zato što si me naučila da trebam raditi za prave stvari koje želim? Zbog toga što znam koliko vrijedi svaka zarađena kuna? Zbog toga što neću misliti da zaslužujem sve što želim?“

Uz to, moja sestra me podsjetila na to da najbolje stvari u životu nisu materijalne stvari, nego odnosi, a svaki eventualni nedostatak mene kao roditelja je već pokrila Božja milost. Stoga majke, ako i vas muči ova igra upoređivanja, znajte da vam je Bog dao vašu djecu koju imate jer je želio da vi, baš vi budete njihova mama. Niko drugi.

I više sam nego ponosna na Zekea koji je danas otišao sa svojim bratom kako bi mu kupio kanu i to za novac koji je sam zaradio u vozilu koje je sam popravio svojim vlastitim rukama i za gorivo koje je sam platio. Nisam još spremna za to da Zeke odraste, ali mislim da njemu to jako dobro ide“.

family

Umjesto da bude uzrujan zbog onoga što nema, Zeke je bio sretan zbog toga što ima porodicu koja ga je naučila kako živjeti. Nema ničega osobitoga u tome kada ste razmaženi i ako nikada ne morate ništa sami zaraditi za sebe.

Mi kao roditelji možda nismo uspjeli svojoj djeci priuštiti sve ono materijalno što su ona željela, ali smo im dali svu ljubav koju su trebali. A to je najvažnija lekcija od svih. 

 

 

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!