ŽESTOKA KAZNA

PUTNIK ZABORAVIO DA ISKLJUČI "AIRPLANE MODE" NA MOBITELU: Avion je poletio, A ONDA SE DESILO NEZAMISLIVO!

07.12.2018 - 15:05 | Zanimljivosti >> Kiosk
Autor: Novi.ba
 

Oni koji često putuju znaju koja je rutina prilikom ulaska u avion, a jedna od oabveznih stvari je da na mobitelu uključite airplane mode.

naslovnaavion

Međutim, putnik koji je letio kompanijom Aer Lingus nedavno je na teži način saznao koje su posledice za tako nešto kada mu je stigao račun od 300 američkih dolara od strane provajdera AT&T jer je zaboravio da uključi airplane mode. 

Kako operator navodi, visok račun je opravdan „antenama koje su instalirane na avion kako bi se avionu obezbijedio nesmetan signal“. 

mobitel

Rezultat je račun od 300 dolara čak iako telefon nije ni koristio. 

“Iz sigurnosnih razloga, prije svakog leta, osoblje Aer Lingusa savjetuje putnike da prebace telefon na režim letenja“, rekli su. 

Pilot odgovorio na najčešća pitanja

 

Ispušta li se zaista otpad iz aviona u zrak tokom leta?

2

Ne, sav otpad, uključujući i onaj iz wc-a, ostaje u tankovima dok avion ne sleti, a potom se sav otpad čisti i prazni iz tankova. Tako da možete biti sigurni da nakon nužde koju obavite u wc-u ništa neće završiti u atmosferi, piše "Vecernji.hr".

Zašto nas prije leta upozoravaju na sigurnosni položaj naginjanja unaprijed u slučaju prinudnog slijetanja?

4

Jasno, ako dođe do neočekivanih situacija i zrakoplov mora prisilno sletjeti, taj položaj će vam pomoći da izbjegnete eventualne povrede od predmeta koji mogu popadati prilikom takvog slijetanja. 

Postoji li najsigurnije sjedište u avionu?

Ne. Sva sjedišta su isto sigurna. 

Mogu li se vrata u avionu otvoriti ručno tokom leta?

the-plane-flying-at-sunset-airliner-photography-1920x1080

Mnogi putnici strahuju da se tokom leta može dogoditi da netko pokuša otvoriti vrata, kao u holivudskim filmovima, no pilot poručuje kako to nije moguće. "Kao da imate jako napumpanu nogometnu loptu i pokušavate je pritisnuti, ali ne možete. Tako je i s vratima u avionu. "

Prednja vrata aviona se prvo otvaraju prema unutra, a onda se gurnu prema vani, pojašnjava, i zbog jakog pritiska ih ne možete otvoriti ručno.

Trebaju li nas brinuti turbulencije?

1

Ne trebaju, poručuje Manders. "One znaju biti neugodne, ali nisu razlog za brigu. Ni piloti ne vole turbulencije baš kao ni putnici stoga ih svakako pokušavamo izbjeći. No, nema razloga za brigu. "

Šta se zaista događa ako ne upalite "airplane mode" na svom telefonu? 

3

To će uzrokovati smetnje u slušalicama pilota, poput neugodnih zvukova, posebno ako je više uređaja ostalo "aktivno". Ovo pravilo za prebacivanje na zrakoplovni način rada pametnog telefona nije nužan samo za putnike već i za pilote i kabinsko osoblje, poručuje.

2

NASA UOČILA ČUDESNO BIĆE VAN ZEMLJE: Snimali su svemir, A ONDA NJEGA UGLEDALI! (VIDEO)

 

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!