Svako ima onu JEDNU ljubav: Ovo je bila Elvisova, iako ju nije oženio

09.01.2019 - 09:00 | Praktična žena >> Ljubav
 

Elvis Presley, neprežaljeni kralj rock 'n' rolla, rođen je 8. januara 1935. godine u američkoj državi Mississippi. Legendarni muzičar napustio nas je 1977. godine, prerano i iznenada, u 43. godini života.


Interes za njegovom muzikom ne jenjava ni danas, baš kao ni interes javnosti za detalje iz njegova privatnog života.

Najviše zanimanja izazivaju njegove ljubavne veze, od kojih je najpoznatija ona s Priscillom Beaulieu. Ali ne i najvažnija, ako se pita Elvisove najbliže prijatelje i porodicu.

Oni i danas tvrde da je ljubav njegova života Ann-Margret. Slavnu švedsku glumicu Elvis je upoznao 1963. godine na press-konferenciji. Filmski studio MGM tada je novinarima predstavio zvijezde svog budućeg filma "Viva Las Vegas". Tada 28-godišnjem Elvisu to je bio 14. film, a 21-godišnja Ann-Margret bila je zvijezda u usponu koja je iza sebe imala tek tri filmska ostvarenja i zapaženu ulogu u filmu "Bye Bye Birdie". Vodstvo MGM-a bilo je uvjereno da je spoj Elvisa i Ann-Margret sjajna ideja. Uskoro se uspostavilo da su bili u pravu.

image
Na pozornici studija nije bilo ničega osim klavira, Elvisa i mene. U pozadini su stajali njegovi dečki i promatrali svog šefa. To je ubrzo postao očekivan ritual na koji sam se navikla, kazala je glumica.

Nakon upoznavanja snimili su pjesme za film i onda otputovali na snimanje u Las Vegas.  Ovakva emotivna, muzička i plesna sinhroniziranost i simbioza razlog je zbog koje su je mnogi nazivali "ženskim Elvisom". Upravo su te usporedbe kasnije zasmetale Kralju, koji nije naviknuo biti u sjeni, čak ni kada sjenu stvara žena koju voli.

image

Elvisova profesionalna ljubomora ipak nije utjecala na njihovu privatni odnos, koji se ubrzo pretvorio u strastvenu ljubavnu priču.

Nije to bila samo afera. On je uistinu bio zaljubljen u nju, priznao je Lamar Fink, dio takozvane mafije iz Memphisa, skupine Elvisovih prijatelja, rođaka i zaposlenika koji su bili njegova stalna pratnja.

Činila je njegov život lakšim jer ga je razumjela i nije od njega ništa zahtijevala. Razumjela je čak i njegovu potrebu da stalno budemo uz njega. Priscilla nije bila takva, prisjetio se Elvisov rođak Billy Smith.

Ann je iskreno voljela ljude i voljela je svakog od nas. Nije nas gledala kao nekakvu prijetnju. Poštivala nas je. Sjajno smo se zabavljali s njom. Imala je fantastičan smisao za humor, kazao je Marty Lacker, još jedan član Elvisove ekipe. Iako su svima djelovali kao par iz snova, naposljetku su prekinuli vezu.

Postojali su drugi faktori u njegovu životu i razumjela sam to. Oduvijek je bio iskren prema meni. Znali smo da našoj vezi mora doći kraj i da Elvis mora ispuniti svoju obvezu, kazala je Ann-Margret.

Njegova obaveza bio je brak s Priscillom Beaulieu. Upoznao ju je 1959. godine na jednoj zabavi u njemačkog bradu Bad Nauheimu, gdje je služio vojsku. Priscilla je tada imala 14 godina i njezini roditelju u početku nisu željeli da se viđa sa slavnim rokerom. Kada se Elvis vratio u SAD, kontakt s Priscillom održavao je telefonaski. Naposljetku je uspio nagovoriti njezine roditelje da ju pošalju k njemu, a oni su na to pristali pod uvjetom da joj Elvis osigura povratnu avionsku kartu za prvi razred i stalnu pratnju.

Početkom 1963. godine dopustili su joj da se konačno preseli u Memphis. Prema njihovu dogovoru, morala je pohađati katoličku školu za djevojke i živjeti s Elvisovim ocem i pomajkom u kući odvojenoj od njegova imanja Graceland sve dok ne maturira. Dio dogovora uključivao je još jednu obvezu – Elvis će se morati oženiti Priscillom. Kada je obećao da će to učiniti, roditelji su pristali da se ipak preseli u Graceland.

Priscilla je znala da nije jedina žena u Elvisovu životu, ali kako je sama priznala, bojala se jedino Ann-Margret. K

Elvis i Priscilla oženili su se 1. maja 1967. godine u Las Vegasu, a samo sedam dana kasnije Ann-Margret je u istom gradu izrekla sudbonosno "da" glumcu Rogeru Smithu, s kojim je bila u braku 50 godina, sve do njegove smrti 2017. godine. Da je Elvis ostao s Ann-Margret, njegova životna priča završila bi drukčije, kazao je Marty Lacker, jedan od Elvisovih vjenčanih kumova.


 

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!