NEUSTAVNI "DAN RS"

NAKON ŠTO JE JUČER BIO NA PROSLAVI DANA RS-a, OGLASIO SE ČOVIĆ: Tek će sada nastati haos

10.01.2019 - 17:42 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
Autor: Novi.ba
 

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović oglasio se putem društvene mreže Twitter nakon rekacija koje su uslijedile zbog njegovog dolaska u Banja Luku. 

covic

HRVATSKI MEDIJI O ČOVIĆEVOM ODLASKU NA OBILJEŽAVANJE "DANA RS": Odazvao se skupu sa šajkačama i kokardama

 

Podsjetimo, Čović je jučer prisustvovao akademiji povodom Dana RS-a u Banjoj Luci.

"Zaustavimo zlonamjernu i štetnu propagandu, medijska podmetanja i dezinformiranje. Okrenimo se jedni drugima i gradimo odnose povjerenja na temelju ustavnih načela konstitutivnosti i legitimnog demokratskog predstavljanja", naveo je Čović.

Čović, koji je na ovoj ceremoniji predvodio delegaciju u kojoj su bili Vjekoslav Bevanda, potpredsjednik HDZ-a BiH, zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar finansija BiH, zatim Davor Čordaš, potpredsjednik HDZ-a BiH, Josip Jerković, potpredsjednik Republike Srpske i Josip Grubeša, ministar pravde BiH, naišao je na niz kritika u javnosti zbog činjenice da je prisustvovao obilježavanju praznika kojeg je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

covic

Bivša europarlamentarka Doris Pack osudila je prisustvo lidera HDZ-a na obilježavanju Dana RS-a. 

 Ona je na Twitteru napisala da ju je stid zbog Dragana Čovića.

covic

"'Nacionalni dan RS' je zabranjen, a prisustvovali su premijerka Srbije i ne mogu vjerovati - Dragan Čović. Zaboravlja li on šta se dogodilo hrvatskom narodu (i Bošnjacima) u tada tzv. RS. Kako da se osjećaju Hrvati? Stid me zbog njega.", poručila je Pack.

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!