PRAVDA ZA SVU DJECU

ADVOKAT DRAGIČEVIĆA SADA JE SVE OTKRIO: Oni su krivi za ubistvo Davida

11.01.2019 - 09:26 | Vijesti >> Aktuelno
Autor: Novi.ba
 

Advokat porodice Dragičević govorio je o slučajevima dvojice mladića Davida Dragičevića u Banja Luci  i Dženana Memića u Sarajevu. 

“Imamo podatke o tome ko su ubice. Ubistva su povezana sa moćnim ljudima”, poručio je Feraget, koji je ostao uz ove dvije porodice.

feraget

Kaže da je siguran da su u ubistva umiješani moćni ljudi.

“Ja na to pitanje odgovaram vrlo precizno, tako da me niko ne može demantovati dok se ne provede stručna istraga. Postojanje okolnosti koje sasvim jasno ukazuju na moguću povezanosti pripadnika MUP-a Republike Srpske sa slučajem ubistva Dragičevića mogu se utvrditi samo provođenjem stručne istrage”, kaže Feraget.

feraget7

Feraget kaže i da ima dokaze da su se ubistva Dženana i Davida namjerno pokušala zataškati, te da se to još uvijek čini.

“Nestao je veš Davida Dragičevića. Nikad nije pribavljen snimak ‘Rajfajzen banke’, koji sve govori. Nestao je izvještaj mrtvozornika. Nestao je Davidov telefon koji je naknadno pronađen nakon obdukcije, što je nemoguće jer je mrtvozornik izvršio pretres svih njegovih džepova”, objašnjava on.

pravdazadzenanaidavida

Slična situacija sa dokazima je i u slučaju “Memić”.

“Čitav je niz propusta policije Federacije. Nestao je komad odjeće. Nestao je komad laka iz FUP-a. Umjesto pet komada stakla, koji su nađeni na licu mjesta, vještaku su dostavljena 83 komada. Neko se potrudio da uništava sve te dokaze. Da bih odgovorio kako, moraju se provesti postupci. Međutim, kada imate ubistvo i ovakvu situaciju sa nestankom dokaza ili neprikupljanjem, onda mi to nazivamo organizovani kriminal. Na taj način kupujete vrijeme”, kazao je Feraget.

feraget

On je rekao i da je zabrinut za Davora, te da nema direktan kontakt s njim. Dodao je i da ne mogu građani “izvariti” državni udar, nego vojska, odnosno državna i izvršna vlast.

 

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!