DOBRE PRIČE

BRAT IRENE KOJA JE SPASILA DIJETE U AMERICI OTKRIO DIRLJIVE DETALJE: Moja sestra se mnogo namučila u životu, ponosan sam na nju!

11.01.2019 - 15:03 | Zanimljivosti >> Kiosk
Autor: Novi.ba
 

Irena Ivić, vozačica autobusa iz Milwaukeeja,  postala je heroj u Americi nakon što je spasila jednogodišnje dijete koje je samo lutalo po cesti.

Kako su preneli mediji, ona je vozila gradski autobus na svojoj svakodnevnoj ruti, kada je u jednom trenutku skrenula pogled i ugledala bosonogo dijete, staro oko dvije godine, kako samo trčkara ledenom ulicom.

Odmah je zaustavila vozilo, sa sve putnicima u njemu, istrčala iz autobusa i krenula prema djetetu. Uzela ga je i unijela u autobus, a jedna putnica je ponudila svoju zimsku jaknu kako bi se dijete ugrijalo.

 

 

Irena je u Prokuplju radila kao vaspitačica, a onda je od 1999. godine krenula da se bori za bolji život, piše Prokuplje na dlanu. 

Sve do 2005. godine povremeno je bila u Americi. Nije dobro poznavala jezik, a zanimljivo je da je zeleni karton dobila na lutriji.

irena

Prvo je vozila kamion, zatim školski autobus i na kraju, kako se pokazala kao dobar radnik, uspjela je da prije dvije godine dobije zaposlenje u gradskom saobraćaju, kao vozač autobusa.

"U Srbiji moja sestra čak nije ni vozila. Onda je, kada je otišla tamo, morala između ostalog i to da nauči. Kada sam vidio šta je uradila i gledao snimak, plakao sam. Zaista je dirljiva ljudska priča u kojoj je neko meni blizak pokazao humanost i ljudskost", rekao je Irenin rođeni brat Dejan Drobnjak i istakao da je ponosan na sestru.

On je rekao da je Irena uvijek bila borac i humanista.
 irena1

Kao vaspitačica u Americi ne može da radi, ali zato je u ovom poslu kojim se bavi, dostigla sve što se može.

"Život te svemu nauči i sve možeš. A onda kada se izboriš za svoje mesto pod suncem, prirodno je da pomogneš i drugima. Ponosan sam na svoju sestru", dodao je on.

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!