"Pravda za Davida": Vratiti fokus na pitanje KO JE UBIO DAVIDA DRAGIČEVIĆA?

11.01.2019 - 18:51 | Vijesti >> Aktuelno
Autor: Novi.ba
 

Danas je 292 dana traženja istine, a da li je to previše što tražim, izjavio je Dragan Dabić iz grupe Pravda za Davida na pres konferenciji koja je održana večeras u Banjaluci.

Ozren Perduv je rekao da je glavna poruka da se fokus pažnje vrati na pitanje ko je ubio Davida, zašto se zataškava slučaj i ko se krije.

"David je nestao 18. marta, a nađen je nakon šest dana. Umjesto da se utvrdi istina dešava se sramna pres konferencija", rekao je Perduv. Prema njegovim riječima ta konferencija je probudila sumnju kod brojnih građana.

"Nikada niko nije odgovarao za propuste. Gdje je nestao izvještaj mrvtvozornika da je smrt nastupila u roku 36 sata. U izvještaju piše i da nema telefona", istakao je Perduv. Upitao je gdje je i donji veš, otkud različite novčanice na slikama.

Ozren je rekao da su uzorak Davidove kosu morali da pošalju u inostranstvo da bi se tamo utvrdilo da on nije bio drogiran.

"Gdje je snimak sa Rajfajzen banke, gdje je izjava osobe koja je čula da nepoznate osobe tuku mladića kod Metalske škole", upitao je Perduv.

"Nećemo se baviti politikom, a sumnjamo da se slučaj zataškava. Nećemo se baviti sa tim otkad se politika miješa. Bavimo se mirnim okupljanjem građana sve do 25. decembra. Tog dana su institucije pokazale nemoć. Ko je naredio nepotrebnu silu, zašto su uklonili srce – istakao je Perduv, piše portal "Srpskainfo".

"Sva sila koja je upotrebljena bila je nepotrebna. Vlast nema odgovora na pitanja ko je ubio Davida, na ovakav način pokazuju svoju nemoć", istakao je Ozren.

Skup nije organizovala grupa Pravda za Davida, nego ljudi koji su dali podršku.

"Svi na snimcima mogu vidjeti gdje Davor poziva građane koji mogu sa njim da idu u šetnju, pa da će se vraćati na trg. Zar bi to uradio da je planirao nešto drugo? Davor je želio to veče spriječiti svaki incident ",kaže Ozren.

Demantovali su i informacije o državnom udaru, jer su postali prepoznatljivi po miru i dostojanstvu. Ističe da nisu otkazali koncert, koji nije trebao biti ni održan. 

Članovi grupe Pravda za Davida su istakli da će se i dalje okupljati kod Hrama i da ostaju uz Davora i Suzanu.

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!