BARONESA HELIĆ NA SJEDNICI DOMA LORDOVA

"Srbija i Hrvatska ohrabruju HDZ da stvori treći entitet"

11.01.2019 - 20:29 | Vijesti >> Aktuelno
Autor: Novi.ba
 

Situacija u zemljama Zapadnog Balkana, te prijetnje koje izazivaju nestabilnost i nesigurnost u regiji bile su teme rasprave u britanskom Domu lordova. Dio rasprave posvećen je i situaciji u BiH.

Baronesa Arminka Helić, na sjednici britanskog Doma lordova, kazala je u dijelu rasprave koji se ticao naše zemlje da Srbija i, u manjoj mjeri, Hrvatska omogućavaju svojim zastupnicima u Bosni i Hercegovini da potkopavaju suverenitet zemlje, ohrabrujući HDZ da stvori treći entitet unutar Federacije.

Osvrnuvši se na proslavu neustavnog dana RS-a u Banjoj Luci, kazala je da je time obilježen dan kada su bosanski Srbi pokrenuli razarajući rat. Izrazila je zabrinutost jer je šutnja međunarodne zajednice interpretirana kao zeleno svjetlo za daljnje djelovanje pojedinih lidera koji drže region u stanju stalne nesigurnosti.

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!