ISPOVIJEST

JASMINA JE PRVI DAN NAKON PORODILJSKOG DOBILA OTKAZ: Evo šta se dogodilo kad je tužila firmu!

11.01.2019 - 22:18 | Zanimljivosti >> Kiosk
Autor: Novi.ba
 

Jasmina J. u bivšoj firmi radila je kao administrativni radnik. Imala je ugovor na neodređeno, a prvog dana po povratku na posao posle porodiljskog sačekao ju je otkaz.

Njen tadašnji poslodavac je rekao kako se ne može vratiti na posao jer je odlučio da zadrži djevojku koja ju je mijenjala tokom porodiljskog.

pregnant-nsl

Odlučila je da tuži firmu, ne zbog toga, već zbog onoga što je nakon toga uslijedilo, kazala je Jasmina.

Ovo je njena priča.

"Kako živi u maloj sredini malo prije povratka na posao Jasmina je načula da će dobiti otkaz poslije porodiljskog odsustva. Zvala je poslodavca više puta da se vide, kako bi na tom sastanku saznala detalje. Ali taj susret je odugovlačio i na kraju su se vidjeli kad se ona pojavila na poslu.

baby

- Vratila sam se na posao čim mi je isteklo bolovanje, nisam ga produžavala. Odmah prvog dana poslodavac mi je saopštio da ne mogu da se vratim na svoje radno mejsto jer je riješio da zadrži djevojku koja me je menjala. Dali su mi ugovor o prestanku radnog odnosa, ja sam ga potpisala i otišla kući – priča Jasmina za portal Žena.

Loše se osjećala, bila je tužna i besna u isto vreme. Nije očekivala da će je neko „nagraditi“ otkazom zato što je riješila da rodi dijete. Razmišljala je šta da radi, dvoumila se da li da tuži bivšu firmu. Dva dana nakon što je potpisala ugovor o prestanku radnog odnosa zvali su je opet iz firme da ponovo potpiše isti ugovor. Otišla je, potpisala ga i tako je dobila dva rješenja o otkazu.

baby-reflexology

- Iako mi je sa ljudske strane, bilo teško da tužim firmu, uradila sam to. Dobila sam spor, koji je trajao od 2015. do 2018. godine. Moj bivši poslodavac odugovlačio je proces što je više mogao, ali je na kraju presuda donijeta u moju korist jer ne mogu da mi daju dva ugovora i dva rješenja o otkazu za isto radno mjesto – objašnjava Jasmina.

n-pregnant-woman-hospital-628x314

Na kraju je objasnila kako joj nije bilo lako da pokrene pravosudni spor i da je bila vrlo skeptična, ali i da je uspjela da pokaže da je pravda dostižna. 

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!