Za život bez stresa radite SAMO OVO jednom sedmično. Oni koji su probali, kažu da im je promijenilo život!

12.01.2019 - 09:49 | Porodica i zdravlje >> Zdrav život
 

Kada su pod stresom, neke osobe odluče odspavati, druge ipak odrade težak trening, a treeće se opuštaju u društvu.  Japanski učitelj, s druge strane, ima drugačiji lijek koji obećava život bez stresa.

Bivši srednjoškolski profesor Hidefumi Yoshida danas se naziva “učiteljem plakanja” i tvrdi da je za život bez stresa zaslužno upravo plakanje, bar jedanput sedmično. Yoshida organizira radionice diljem Japana na kojima poučava ljude o psihološkim dobrobitima plakanja.

“Čin plakanja je učinkovitiji za suzbijanje stresa od spavanja i smijanja”, rekao je za Japan Time. Smatra se da plakanje stimulira i opušta živčani sustav. Zato preporučuje gledanje tužnih filmova, čitanje takvih knjiga i slušanje depresivne muzike.

“Ako plačete jedanput tjedno, imat ćete život bez stresa”, izjavio je učitelj.

Yoshida nije prvi koji je shvatio koliko plakanje utječe na stanje psihe – jedno istraživanje provedeno je još 1981. godine pod vodstvom doktora Williama Freya, a zatim i 2008. godine, kada su u istraživanju sudjelovale tri hiljade ljudi. Tada je dokazano da se osoba osjeća puno bolje nakon što zaplače i da namjerno izazvano plakanje može biti vrsta terapije.

Rezultat slika za crying

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!