Ona je bila prva žena Radeta Šerbedžije, a rasplakat ćete se kad čujete zbog čega je došlo do KRAHA BRAKA

12.01.2019 - 19:09 | Zanimljivosti >> Kiosk
 

Rade Šerbedžija je sa samo 23 godine oženio gracioznu balerinu Ivanku iz Zagreba koja je na prvi pogled zarobila njegovo srce. Ipak, brak nije mogao da opstane. 

s4

Oboje su jedva bili navršili 23 godine i bila je to prava iskrena mladalačka ljubav. On je odmah dobio angažman u gradskom pozorištu "Gavella" u kojem je igrao Šekspirovog "Hamleta" i "Ričarda Trećeg" , a ona je postala plijesni koreograf u Zagrebačkom pozorištu mladih.

ssa


U braku su dobili i dvoje djece, Danila i Luciju. Dotad je Rade već prikupio mnogo glumačkog iskustva. Kako je rasla njegova slava, tako je sredinom osamdesetih njegov brak počeo da se urušava. U pesmi "Hamlet mašina", koju je napisao 1992. godine, priznao je svoju krivicu. Opisao je to u stihovima o "veš-mašini" koju je nakon vjenčanja kupio svojoj balerini.

s

- Iskra ili Olimpija, tako se nekako zvala i uredno i vrijedno prala, zatim se već kod mojih prvih sitnih nevjerstava počela kvariti... - napisao je Rade. Razveli su se 1987, a prvoj supruzi posvetio je zbirku pjesama u kojoj je napisao da "od nas ništa nije ostalo osim dvoje odrasle djece koja nas svojim životima uvjeravaju da sve to nije bio tek san i privid".

se1

Bivši supružnici ostali su prijatelji i nakon razvoda i tako je ostalo sve do 2010. godine kad je Ivanka Cerovac iznenada preselila na bolji svijet od moždanog udara u 63. godini života.

se

Rade je danas oženjen Lenkom Udovički sa kojom ima troje djece: Milicu, Ninu i Vanju.

sd

NAJČUDNIJE FOTOGRAFIJE KOJE ĆETE IKAD VIDJETI: O čemu se ovdje pobogu radi?!?

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!