Ljubio najslavnije glumice

SLAVNI ZAVODNIK: Pogledajte kako danas izgleda Colunga, glavni dasa latino serija iz '90-ih!

25.06.2015 - 20:02 | Nostalgicno >> Nekad i Sad

Najezdom latinoameričkih serija na medijski prostor u Bosni i Hercegovini brojni meksički i južnoamerički glumci postali su popularni na ovim prostorima.

Široke narodne mase su se počele poistovjećivati sa glavnim likovima, a njihove životne priče postale su ''vodič za preživljavanje'' u BiH.

No, šalu na stranu. Nekolicina glumaca je, zahvaljujući serijama, postalna istinski popularna u cijelome svijetu. Među njima se posebno ističe Meksikanac Fernando Colunga, koji je slavu stekao glumeći u svim najjačim latino sapunicama iz 1990-ih.

Rođen je 1966. godine u Meksiko Citiju. Svoju karijeru je počeo 1990, a prvi projekat koji mu je donio južnoameričku slavu je serija ''Marimar'', koja ga je vinula u glumački vrh Meksika.

Uspjesi su se potom redali jedan za drugim: ''Maria iz kvarta'' (1995), ''Esmeralda'' (1997), ''Dvojnica'' (1998), ''Nikad te neću zaboraviti'' (1999) i druge.

Zahvaljujući ulogama u ovim sapunicama ljubio je neke od najpoznatijih glumica: Edith Gonzales, Adelu Noriegu, Gabrielu Spanic, meksičku pjevačicu Thaliju i druge.

Danas ga pamte kao najvećeg zavodnika i dasu iz 1990-ih, a vi u fotogaleriji pogledajte je li se fizički imalo promijenio u posljednjih 15-ak godina.