Kako će muškarci ovo podnijeti? Naučno dokazano da su ŽENE BOLJI VOZAČI!

25.01.2019 - 16:03 | Vijesti >> Aktuelno

Znate ono kad se muškarci stalno hvale koliko bolje voze od žena? E, pa ne više – sada postoje dokazi da su žene bolje vozačice. Ženski spol već godina slovi za “onaj koji lošije vozi”, ali čini se da slijede promjene kakvima se muškarci sigurno nisu nadali! Novo istraživanje je potvrdilo upravo suprotno – da, žene su ipak bolje vozačice!

Britanski istraživači napravili su veliku studiji na zadanu temu, a u obzir su uzeli podatke o osiguranju, stopu počinjenih prometnih prekršaja i kaznenih djela te statistike iz autoškola. Sve kako bi otkrili koji spol bolje vozi, a žene su vodeće u gotovo svakom promatranom području.

20327-psovanje-n

Prema podacima istraživanja, ženama treba nešto duže da savladaju vještine vožnje auta (čitaj: češće padaju na ispitima u autoškoli!), ali zato imaju osjetno manji broj počinjenih saobraćajnih prekršaja i nesreća te imaju manje troškove, odnosno potrebe za pokrićima osiguravajućih kuća. Također, istraživanje je pokazalo da muškarci puno češće čine i one manje saobraćajne prekršaje poput grebanja auta, pogrešnog parkiranja i prebrze vožnje. U 2017. godini ispitano je oko 585 hiljada vozača u Velikoj Britaniji, a otkriveno je kako muškarci čine čak 79 posto svih vozača koji imaju zabilježenu neku vrstu prekršaja! Čini da je to prilično velika razlika…

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia