Otkrijte šta znači kada sanjate da letite, padate, da vas neko juri…

01.02.2019 - 08:02 | Porodica i zdravlje >> Zanimljivosti
 

Kada mislimo da ne sanjamo, nijedna noć nam nije protekla bez snova. I to bez bar pet – tvrde naučnici. A psiholog Jan Volas se bavio analizom više od 150.000 snova, kako bi napravio listu najčešćih i otkrio nam šta nam poručuju. 

Ako letimo

Ukoliko u snu letimo, konačno smo se ili ćemo se u skorije vreme osloboditi nečega što nas je na javi sputavalo. Donijećemo neku važnu odluku i preuzeti kormilo života.

dfeb38468b6b650bc78ab9dff8aaccde

Kada padamo

Ako sanjamo da padamo, znači da se grčevito držimo za neku situaciju ili događaj u stvarnosti, jer brinemo da ćemo izgubiti kontrolu nad njom. To zapravo signalizira da nemamo povjerenje u sebe.

Ukoliko ulazimo u nepoznatu prostoriju

Kada u snu pronađemo sobu koju niko ne koristi, to znači da otkrivamo talenat kojeg ranije nismo bili svjesni. To nam je signal da ćemo se, ili da bi trebalo, konačno pozabaviti sobom.

Šta ako smo nagi na javnom mjestu

Volas tvrdi da ovaj san sugeriše da postoje situacije na javi koje nas čine suviše ranjivim, jer smo stidljivi ili zaziremo od bliskog kontakta sa nekim. Ovo je znak da treba da se opustimo i otvorimo prema ljudima.

kosmari-snovi

Zub nam ispada

Zubi simbolizuju samopouzdanje i moć. Ako sanjamo da nam ispadaju, vjerovatno se nalazimo u situaciji u kojoj se urušava naše samopoštovanje ili razmišljamo da li da prihvatimo nešto što nam izgleda rizično.

Neko nas juri

Kada nas u snu neko juri, znači da u stvarnosti vjerovatno želimo da se suočimo sa nekim problemom ili osobom, ali ne znamo kako to da učinimo.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA