ČETIRI FAZE VEZE KROZ KOJE PROLAZI SVAKI PAR: U kojoj ste trenutno?

05.02.2019 - 08:02 | Praktična žena >> Ljubav
 

Svaki par prolazi kroz različite faze u vezi, uključujući i one intimnije. Strast je teško zadržati, ali nije nemoguće ako se uloži dovoljno truda.

Donosimo vam 4 faze kroz koje prolazi svaki par:

Strast
Prvu fazu prati euforija i opsjednutost partnerom. Strast maksimalno dolazi do izražaja. Mozak tada proizvodi velike količine hormona sreće, a to tijelu daje višak energije koja se najčešće troši vođenjem ljubavi.

Maženje
Nakon početne faze stalne želje za intimnošću, požuda se polako smanjuje i nastupa faza maženja. Tada su predigre nešto duže nego u prvoj fazi. Puno je važniji osjećaj sigurnosti od brzog odnosa.

tluw8pfc-glavobolja

Flertovanje
U ovoj fazi oba partnera polako shvataju da postoje i drugi ljudi oko njih. Tada počinju tražiti ispunjenje svojih potreba koje partner ne može ili još nije zadovoljio. Rijetko kad se dogodi da oba partnera u isto vrijeme prolaze kroz ovu fazu pa je teško iz nje izaći nepovrijeđen.

Rutina
Partnera u ovoj fazi više povezujete sa sigurnošću nego s požudom. Fizički kontakt je rutinski, a strast i kreativnost su skoro nestali. Teško je prebroditi ovu fazu, ali uz trud oba partnera je moguće.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!