ONA je prva vidjela DEU u trenutku nesreće: ''Vodila sam računa da ona ne vidi da joj je ruka otkinuta''

10.02.2019 - 13:52 | Vijesti >> Aktuelno
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 

Kada sam izašla iz autobusa i prišla, vidjela sam devojku, bila je u bluzici, a jakna ispred nje. Sama je sjedila oslonjena na desnu ruku na trotoaru. Zvonio joj je telefon i ona je pokušavala da ga dohvati desnom rukom. Lijevi rukav joj je visio, u prvom trenutku sam pomislila da joj je ruka polomljena i da je iza. Krvi je bilo svuda.

1761485-1761337-0701sonjaspasic1-edit-co2py-ls


Ovako opisuje prvi susret s Deom Đurđević Marija Dimitrijević (28), laboratorijski tehničar, koja je prva pritekla u pomoć povređenoj voditeljki.

- Pitala me je za ime i zamolila da joj pomognem da se javi momku. Pozvala sam ga i uključila spikerfon, a kada se Mladen javio, Dea mu je rekla: „Udario me je autobus“ i počela da plače. Objašnjavala mu je da je boli ruka i da ne zna šta joj je sa rukom. Onda je tražila da zovem njenu mamu. I njoj je rekla isto. Pozivi su trajali kratko, po pola minuta - objašnjava Marija i dodaje da joj je potom prišao vozač autobusa koji je udario Deu, ali da on od šoka nije znao koga treba da zove.

1abod-5ci

Ona dodaje da je ubrzo shvatila da je Dei otkinuta ruka i da se nalazi u jakni, s njene lijeve strane, ispred nje.

- Vidjela sam dio šake koji viri iz jakne i u istom trenutku shvatila ono što ona verovatno nije znala. Pored toga što sam pokušavala da je održim budnom, vodila sam računa da ona ne vidi da joj je ruka otkinuta - objašnjava Marija i dodaje da je sve vrijeme pričala s Deom kako bi ona ostala svjesna.

509043-dea-ls

- Objašnjavala mi je da radi na Pinku. Bila je u potpunom šoku i više puta je ponovila: „Jao, kako me je udario, jao, da li je moguće da me je udario?!“ Žalila se na jake bolove u ruci. Imala je krvi na licu, sejćam se da me je pitala kakvo joj je lice. Molila me je da joj dam nešto protiv bolova, ali nisam smjela - kaže Marija.

- Drago mi je da je ona bolje i da su uspjeli da joj vrate ruku. Ona je ostavila snažan utisak na mene. Ne prestajem da govorim, svaka joj čast jer ne znam kako bi se neko drugi, pa i ja, ponio u takvoj situaciji. Svaka joj čast na hrabrosti. Ona je nevjerovatno jaka osoba - kaže Marija.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA