I dalje traje intenzivna potraga za ubicom Edinom Gačićem: Evo koliko je policajaca na terenu

10.02.2019 - 22:44 | Vijesti >> Aktuelno
 

Uključena je i OSA na pregledu šireg lokaliteta Suhodola", navodi Halilović. 

"Vrše se opsežni pregledi i pretresi područja oko Suhodola i Tarčina". kazao je policijski komesar MUP-a KS.

I dalje traje intenzivna potraga za odbjeglim ubojicom Edinom Gačićem, koji je sinoć na lokalitetu Suhodol kod Tarčina brutalno ubio policajca Mahira Begića.

Podsjećamo, Gačić je prošli ponedjeljak u mjestu Podorašac kod Konjica ubio i Sauda Sultanića i od tada se nalazi u bijegu. Policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova KS Mevludin Halilović kazao je za Dnevni avaz da je potraga za Gačićem intenzivna i da za njim tragaju policijski timovi.

"Naše ekipe tokom cijelog Kantona Sarajevo je sastavljena od istražitelja i pripadnika timova Jedinice za specijalističku podršku, koji provjeravaju sve informacije i idu u preglede teritorija koje dobivamo od građana", kazao je Halilović.

Istaknuo je da je posebno izražena suradnja s Federalnom upravom policije na pregledu i pretresu područja oko Suhodola i Tarčina.

"Danas smo intenzivno pregledali područje Suhodola i Tarčina, a sve u suradnji s policijom ZDK i SBK i HNK, kao i pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Uključena je i OSA na pregledu šireg lokaliteta Suhodola", navodi Halilović.

Komesar je napomenuo da je nekoliko stotina policajaca uključeno u potragu za Gačićem.

"Od ranih jutarnjih sati, pa sve do večernjih sati na terenu je 850 policajaca, koji potražuju Gačića, ali i koji rade na osiguranju svih manifestacija, prije svega mislim tu na EYOF.

Apeliram na građane da ako imaju bilo kakvu informaciju, da se slobodno jave i nazovu policiju, jer će se svaka informacija provjeriti", zaključio je Halilović.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!