UBICA I DALJE NA SLOBODI

SAD JE SVE JASNO, EVO ZAŠTO JE GAČIĆ UBIO POLICAJCA: 15 metara od mjesta zločina ISTRAŽITELJI PRONAŠLI DOKAZE! (FOTO)

11.02.2019 - 14:16 | Vijesti >> Aktuelno
Autor: Novi.ba
 

Višestruki ubica Edin Gačić (44) definitivno je jedini osumnjičeni za likvidaciju Mahira Begića (47), pripadnika Federalne uprave policije (FUP), koji je osiguravao Objekt za edukaciju kadrova Federalnog MUP-a na poligonu Suhodol kod Tarčina, potvrdilo je više izvora koji su uključeni u istragu.

edin-gacic

Nije bilo borbe

Naime, istražitelji su dobili balistički nalaz kojim je nepobitno utvrđeno da su čahure pronađene u Suhodolu i one u Konjicu nakon ubistva Sauda Sultanića ispaljene iz istog oružja!

Kako „Avaz“ ekskluzivno saznaje, balističari su utvrdili stopostotno poklapanje pronađenih čahura koje su ispaljene iz automata M–56, takozvanog šmajsera.

Sumanuti Gačić je koristio, kako otkriva  izvor, pištoljsku municiju 7,62 milimetara.

gacic1

Na licu mjesta nisu uočeni tragovi koji bi potvrdili da je bilo borbe između policajca i ubice.

Policajac je pronađen u ležećem položaju, a vanjskim pregledom tijela nađene su povrede isključivo od ispaljenih metaka, te nije bilo rana od hladnog oružja. Saznaje se da su u njega ispaljena četiri metka.

Istražitelji su odmah provjerili postoji li bilo kakva veza između ubice i žrtve te utvrdili da ne postoji ni najmanja šansa da su se poznavali.

1

Ubijeni Mahir Begić
 
Kako je otkrio izvor blizak istrazi, u ovom slučaju se radi o nasumičnom napadu psihopate. Begićev službeni pištolj je ubica odnio sa sobom, kao i dva okvira sa za sada nepoznatim brojem metaka.

Klasična egzekucija

Istražitelji su petnaestak metara od mjesta zločina u pravcu šume pronašli Begićev opasač i futrolu pištolja. On nije imao motorolu, jer ju je na toj lokaciji nemoguće koristiti. U snijegu i blatu su ostale stope ubice koje se gube u šumi.

Policija ovaj slučaj tretira kao klasičnu egzekuciju.

U Begića su ispaljena tri hica u grudni koš te jedan u glavu. Pronašao ga je kolega koji je došao da ga zamijeni na straži. Zatekao ga je u lokvi krvi te je morao trčati oko 250 metara da bi pozvao Operativni centar FUP-a.

Na tom lokalitetu ne može se koristiti telefon jer nema mreže.

Kada je Begićev kolega stupio u vezu s Operativnim centrom FUP-a, povikao je dežurnom: „Ubili su Begića, ubili su Begića“.

gacic-ubica1

Na području Suhodola kod Tarčina prethodnu noć i jučer cijeli dan patrolirale su brojne policijske snage. Policajci su pretraživali obližnju šumu i objekte koji se nalaze u blizini mjesta tragedije, a nadlijetali su i helikopteri.

U potragu su uključeni i psi tragači. Policajci ističu da niko nije napustio radno mjesto od momenta kad su saznali da im je ubijen kolega.

Kažu da se neće smiriti dok ne nađu ubicu.

U razgovoru s policajcima koji su jučer s dugim cijevima stražarili pored policijske kućice gdje je likvidiran Mahir Begić, saznali su da je nekim od njih kada su došli na mjesto ubistva pozlilo.

- Mislio sam da će mi srce pući. U grudima me je toliko stegnulo da sam se borio za zrak. Prizor koji sam zatekao natjerao me je da po svaku cijenu života krenem u potragu za ubicom – ispričao je jedan od kolega Begića.

(Novi.ba/Avaz.ba)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!