OSMI DAN POTRAGE

DOŠLI SU U BANJA LUKU GDJE GAČIĆ IMA KUĆU I ZALEDILI SE: Čovjek je ušao unutra i zatekao JEZIV prizor koji će dugo pamtiti

12.02.2019 - 12:34 | Vijesti >> Aktuelno
Autor: Novi.ba
 

Velika potraga u BiH za ubicom Edinom Gačićem (42) ušla je u osmi dan, ali mu i dalje nema traga. Dans je Vlada Kantona Sarajevo raspisala nagradu u iznosu od 50.000 KM za prijavitelja čije informacije dovedu do njegovog hapšenja.

Ekipa 24sata bila je Gornjem Šeheru, predgrađu Banja Luke gdje Gačić ima kuću. Mještani govore kako ga dugo vremena nisu vidjeli.

foto2

(Foto: Franjo Lepan/24sata)

Navodno je s njim je u toj kući živjela njegova tetka koja je trenutno u inozemstvu.

- Vidjela sam ga jesenas, i kao uvijek bio je tih, ničim nije odavao nervozu, kada sam čula što je učinio zaista sam se šokirala. Znam njegovu prošlost, da je ubio svoju majku i njenog ljubavnika, za to je odslužio svoju kaznu. Istina prije izvjesnog vremena je samo nestao iz Banja Luke, čula sam da otišao negdje u Federaciju živjeti. Za njega nisam čula sve dok se ovo nije dogodilo – rekla je jedna od mještanki Gornjeg Šehera koja je zamjerila policiji zbog nekih izjava iznesenih u javnosti prije nego li je sa stopostotnom sigurnošću utvrđeno da je Gačić ubica policajca.

foto2

(Foto: Franjo Lepan/24sata)

Na desnoj obali Vrbasa gdje se nalazi kuća Edina Gačića, rijetki su prolaznici koji su hitjeli govoriti o svom susjedu kojeg traži policija oba BiH entiteta.

- Nije on davno došao ovdje, tako da se nismo ni upoznali. Znam samo da je prodao jedan stan u središtu Banja Luke i da je ovdje kupio kuću. Nekoliko puta sam imao priliku s njim razgovarati i dobio sam dojam da je jako inteligentan. Kako sam kasnije doznao, Edin je imao jako teško djetinjstvo iz kojeg je nosio traume. Najvjerojatnije je to utjecalo na donošenje njegovih iznenadnih odluka, kako bi to rekli imao je svoje žute minute. Navodno je imao šizofrene napade – rekao je stariji muškarac iz Gornjeg Šehera. 

foto3

(Foto: Franjo Lepan/24sata)

Edin Gačić je još kao stariji maloljetnik ubio svoju majku i njenog ljubavnika. Priča se da se Armiji BiH priključio samo da bi bio bliže majčinom ljubavniku kojeg je na kraju i ubio. Jedan od Banjalučana koji je bio zainteresiran za Gačićev stan kaže da se šokirao kada je ušao u stan. Sve je bilo na svom mjestu, besprijekorno složeno, uredno i s ukusom uređeno, jedno ga je iznenadilo da u stanu nije bila kreveta, već je na podu bila spužva na kojoj je najvjerojatnije spavao. 

Niko se od sagovornika nije htio predstaviti.

- Vremena nisu dobra, morate nas shvatiti da ne želimo imati probleme, jer ne znamo kako bi Gačić reagirao, uglavnom smo rekli ono što znamo – rekao je mještanin Gornjeg Šehera. 

(Novi.ba/24sata.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!