VIDITE KAKO JE IZGLEDALA

63 KG MANJE ZA SAMO GODINU DANA: Ljudi je ne mogu prepoznati

22.02.2019 - 17:20 | Porodica i zdravlje >> Zanimljivosti
Autor: Novi.ba
 

Sa samo 19 godina bila sam morbidno gojazna i navučena na brzu hranu. Zbog toga nisam mogla da funkcionišem, a sada sam nova žena.
Tako priču počinje Mišel Faraj iz Ohaja koja je imala 127 kilograma kada su joj ljekari rekli da joj je jedini spas hirurško smanjenje želuca.

rigk9lmahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvt1rfn01eqv8vzdi0nwyyzwu3yjvhntk4zmvmownimmnlzdc0nznkmzuuanblz5gtas0cngcbaae

Prije toga, dani su joj se svodili na jelo.

"Nisam išla na fakultet jer sam se stidjela sebe. Padala sam ispite i zatvarala se u kuću jedući brzu hranu. Kikiriki puter bih pojela cijeli, kašikom iz tegle, a potom to dovršila nekom tjesteninom i čokoladom. Bila sam stalno tužna i depresivna, i shvatila da moram da promijenim nešto. Otišla sam kod nutricioniste koji mi je rekao da mi je operacija jedini spas " kaže Mišel i pristala je na to.

6179fe6b775ae60a5e859b6fdc3d9a18

Operaciju je imala septembra 2018. godine i apetit joj se masivno smanjio.

"Posle operacije sam bila mršava spolja, ali sam i dalje imala um debele osobe. Jedino što me je spašavalo je mali želudac koji me onemugućava da se prejedam. Sad recimo za doručak mogu da pojedem jedno, eventualno dva jaja. Više od toga ne može da mi stane u stomak " kaže Mišel.

Sada, kaže, daje sve od sebe da razmišlja o onome što jede i da pravi zdrave izbore.

6da6d22d9a20701d760b90b04d348918

"Ako već jedem kikiriki puter, pojedem jednu do dvije kašičice, i to organskog. Ranije nisam mogla da stanem u stolicu i bila sam strašno depresivna. Ne želim da ikada više budem takva i zato se strogo kontrolišem kad jedem " kaže ona.
Sada joj je, kaže, ostalo samo da se riješi viška kože i konačno će osjetiti samopouzdanje koje nikada nije imala.

pjjk9lmahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvt0rnn01eqv8votezyzzjytuwy2i3ogywy2vinjmyodjjnmqwzwi3ztquanblz5gtas0cngcbaae

Šta je jela ranije:
Za doručak bi pojela pahuljice i čokoladu.

Ručak bi bio pica, hamburger ili bilo šta od brze hrane.

Večera su uglavnom bili tjestenina ili riža a poslije slatkiši.

Između obroka je jela čokoladice, čipseve i ostale grickalice.

ISHRANA POSLIJE OPERACIJE:

Ključ je, kaže, u manjim porcijama.

Doručak: 1 do 2 jaja.

Ručak: Piletina i povrće.

Večera: Bilo koji protein i povrće.

Večera: Voće i orašasti plodovi.

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!