TREĆA SEDMICA ŠTRAJKA

Doktori medicine i stomatologije USK-a organizirali protestnu šetnju

04.03.2019 - 16:07 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
Autor: Novi.ba
 

Predsjednik Sindikata ljekara u Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić“ Amir Rekić podvukao je da žele i to da im se omogući da ostanu u BiH kako bi mogli liječiti njene građane, a ne da, kako je rekao, " idu negdje drugo trbuhom za kruhom".

Predsjednik Sindikata doktora medicine i stomatologije USK-a Nedim Kurtagić smatra da su doktori u ovom kantonu još jednom poniženi jer svoja prava moraju tražiti na ulici.

- Mi ne tražimo ništa drugo, osim poštivanja potpisanog Kolektivnog ugovora, po kojem nam je još u novembru prošle godine predviđeno drugo povećanje plate - istakao je.

Predstavnici Sindikata sastali su se prošle sedmice sa kantonalnom ministricom zdravstva, rada i socijalne politike Nerminom Ćemalović, međutim, kažu da nisu mogli prihvatiti objašnjenja za trenutnu situaciju.

- Ovaj put ćemo istrajati u zahtjevima, ali svi ljekari će se u međuvremenu maksimalno pridržavati Sporazuma o minimumu poslova za vrijeme generalnog štrajka - njihova je poruka.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!