ODLUKA ZA NOVO VIJEĆE MINISTARA BiH

Crnadak: Nerazumno je očekivati da aktuelno Vijeće ministara donosi odluku o aktivaciji MAP-a

11.03.2019 - 14:03 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
Autor: Novi.ba

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak kazao je danas novinarima u Sarajevu da bi u atmosferi koja je napravljena posljednjih sedmica i mjeseci bilo potpuno nerazumno i nelogično da aktuelni saziv Vijeća ministara BiH donosi odluku o aktivaciji Akcionog plana za članstvo BiH u NATO-u (MAP). 

Izrazio je uvjerenje da će odluku o Prvom godišnjem nacionalnom programu za NATO donijeti novi saziv Vijeća ministara BiH. 

- Ta odluka će biti ili da se konačno aktivira MAP ili da se kaže da se neće aktivirati. Ne bi bilo fer očekivati od nas, u atmosferi kakva je napravljena, posebnu u medijima u Republici Srpskoj, da mi donosimo tu odluku - rekao je Crnadak. 

Bosna i Hercegovina dobila je u decembru prošle godine dobila "zeleno svjetlo" za aktivaciju Akcionog plana za članstvo (MAP) na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja NATO-a u Briselu. 

Međutim, Nacrt godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018.-2019. godine još uvijek se nije našao na dnevnom redu sjednice Vijeća ministara BiH. Ovaj dokument, čiji je predlagač Komisija za NATO integracioni proces BiH, skidan je s dnevnog reda ranijih sjednica na zahtjev srpskih ministara.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
MOŽDA VAS ZANIMA