Ambasador SAD-a izrazio snažnu podršku Vlade i Ambasade SAD-a Oružanim snagama BiH

12.03.2019 - 16:41 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
Autor: Novi.ba

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini Eric Nelson izrazio je snažnu podršku Vlade i Ambasade SAD-a Oružanim snagama BiH (OSBiH) i daljnjim aktivnostima na putu ka članstvu u Evropsku uniju (EU) i NATO.  

Američki ambasador uputio je tu poruku prilikom današnje posjete načelniku Zajedničkog štaba OSBiH generalpukovniku Senadu Mašoviću sa saradnicima.

Tokom informativnog brifinga, upriličenom povodom njegovog dolaska, ambasador je informiran o aktuelnom stanju, težišnim aktivnostima i operacijama OSBiH u zemlji i inostranstvu, kao i ključnim aktivnostima u ovoj godini i planovima za naredni period.  

nelson-2

Između ostalog, prezentovani su mu rezultati OSBiH u oblasti deminiranja, rješavanja viškova naoružanja i municije, obuke te učešća pripadnika OSBiH operacijama podrške miru u svijetu. Tom prilikom istaknuta je važnost razvojnog budžeta koji će omogućiti modernizaciju te unaprjeđenje kapaciteta i sposobnosti OSBiH.     

Ambasador je još jednom podsjetio na značaj OSBiH kao jedne od najintegrativnijih cjelina u bh. društvu te naglasio da su one prepoznate kao jedna od najvažnijih institucija u BiH.

Susretu su prisustvovali i vojni ataše SAD-a u BiH brigadir Michael Tarquinto, politički savjetnik u Ambasadi SAD-a u BiH Carrie Giardino, te, između ostalih, zamjenici načelnika Zajedničkog štaba OSBiH generalmajor Ivica Jerkić i generalmajor Gojko Knežević, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA