PLANIRANO 20 AKTIVNOSTI

Potpisan Plan suradnje sa Asocijacijom vojnih predstavnika u BiH

13.03.2019 - 15:31 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
Autor: Novi.ba

Plan suradnje za 2019. godinu potpisan je danas u Sarajevu između Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine (MOBiH), Oružanih snaga BiH (OSBiH) i Asocijacije vojnodiplomatskih predstavnika akreditiranih u BiH. 

Za ovu godinu planirano je 20 aktivnosti na kojima će sudjelovati strani vojnodiplomatski predstavnici. Suradnja će obuhvaćati protokolarne aktivnosti, posjete postrojbama OSBiH, različite okrugle stolove i sastanke, kao i vjerske, društvene i kulturne aktivnosti. 

plan-saradnje-3

Plan suradnje potpisali su pomoćnik ministrice obrane BiH za međunarodnu suradnju Zoran Šajinović i doajen Asocijacije vojnodiplomatskih predstavnika u BiH, slovenski brigadir Žarko Henigman. 

Pri tome je naglašeno obostrano zadovoljstvo u pogledu organizacije i realizacije aktivnosti na kojima sudjeluje vojnodiplomatski zbor u BiH.  

- Zahvalni smo i puno nam znači potpora koju nam dajete pojedinačno, kao vojni izaslanici vaših cijenjenih zemalja, ali i u okviru Asocijacije vojnodiplomatskih predstavnika akreditiranih u našoj zemlji - kazao je Šajinović. 

Osim potpisnika, potpisivanju Plana nazočili su i viši stručni suradnik MOBiH za vojnodiplomatske predstavnike akreditirane u BiH pukovnik Elmir Mahmutbegović, zamjenica doajena Asocijacije vojnodiplomatskih predstavnika američki pukovnik Aimee Mowry, kao i tajnik Asocijacije slovački brigadir Ladislav Regenda, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH. 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA