U REPUBLICI SRPSKOJ SVE PO STAROM: Zloglasni Noćni vukovi dobili tri miliona KM vrijednu koncesiju od vlade!

15.03.2019 - 14:09 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
 

Firma Gorana Tadića, potpredsjednika ruskog moto kluba Noćni vukovi Republike Srpske, dobila je tri miliona maraka vrijednu koncesiju za izgradnju male hidrocentrale kod Han-Pijeska, otkrilo je istraživanje Balkanske istraživačke mreže Bosne i Hercegovine (BIRN BiH). New Energy, firma čiji je suvlasnik Goran Tadić, u maju 2018. potpisala je ugovor za dvadesetogodišnju koncesiju s Ministarstvom energetike i rudarstva Republike Srpske, gdje Tadić radi kao vozač ministra Petra Đokića.

Potpredsjednik Noćnih vukova u Republici Srpskoj, Tadić kaže da se 25 godina poznaje s ministrom Đokićem. Članovi ove bajkerske grupe danas se nerijetko mogu vidjeti sa članovima Đokićeve Socijalističke partije, čiji je član i sam Tadić, ali i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika. Odnosi Vukova i članova političkih partija se protežu do privatnih i poslovnih interesa, dok se važni centri ove organizacije nalaze u Brčkom i Šamcu, pokazuje istraživanje BIRN-a BiH.

Ideja o osnivanju ogranka Noćnih vukova u Republici Srpskoj pojavila se nakon posjete ruskog predsjednika Vladimira Putina Beogradu 2011. godine, kada je na stadionu Crvene zvezde bio okružen pripadnicima ovog kluba, koji u svijetu broji nekoliko hiljada članova.

Noćni vukovi se smatraju jednim od važnih načina na koji Rusija širi svoj uticaj, a predsjedniku ovog kluba Aleksandru Zaldostanovu zvanom Hirurg ulaz je zabranjen u najmanje dvije države Evropske unije, Sjedinjene Američke Države (SAD) i Kanadu te Bosnu i Hercegovinu.

 

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!