TERORISTIČKI NAPAD

Zvizdićevo saučešće Arderni: Kao prijateljska zemlja, suosjećamo i stojimo uz vas

15.03.2019 - 14:40 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
Autor: Novi.ba
 

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić uputio je telegram saučešća premijerki Novog Zelanda Jacindi Ardern povodom terorističkih napada na dvije džamije u Christchurchu.

"S bolom i užasavanjem smo primili vijest o terorističkim napadima u Christchurhu. Mi u Bosni i Hercegovini razumijemo opasnost terorizma uzrokovanog ideološkim radikalizmom i usmjerenog prema manjinskim zajednicama, te sistematično i konsiztentno radimo na borbi protiv ove društvene pošasti kako bi očuvali mir, stabilnost i multikulturalnost, kao istinske vrijednosti i obilježja našeg društva. Kao prijateljska zemlja, suosjećamo i stojimo uz vas.

Molim Vas da u moje ime, i uime Vijeća ministara BiH, porodicama poginulih prenesete izraze saučešća, a povrijeđenima želje za uspješnim oporavkom - stoji u telegramu saučešća predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH", napisao je Zvizdić u telegramu.

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!