POKOLJ U DVIJE DŽAMIJE

Australski senator za napad na Novom Zelandu okrivio muslimane

15.03.2019 - 17:36 | Vijesti >> Aktuelno
Autor: Novi.ba
 

Senator australske savezne države Queensland, Fraser Anning, komentirao je napad u Novom Zelandu, optuživši muslimane za pokolj u dvije džamije.

Anning je snažno osudio napade, dodavši da se strogo protivi bilo kakvom nasilju, ali onda je muslimane optužio da su krivi za pokolj na Novom Zelandu. 

"Ipak, iako ovakav oblik nasilja nikad ne može biti opravdan, ono na što upozorava jest rastući strah i u Australiji i na Novom Zelandu od prisustva muslimana", rekao je u saopštenju. 

"Ljevičarski će političari i mediji, kao i uvijek, odmah reći da su uzroci današnjih napada loši zakoni o oružju i nacionalistička stajališta, ali to je besmisleni kliše. Pravi razlog današnjeg krvoprolića na ulicama Novog Zelanda jest imigracijski program koji je uopće dozvolio muslimanskim fanaticima da migriraju na Novi Zeland", rekao je Anning.

"Da budemo načisto, iako muslimani jesu žrtve danas, obično su oni počinitelji. Diljem svijeta muslimani ubijaju ljude u ime svoje vjere i to na industrijskoj razini", stoji u saopštenju. 

Na kraju je citirao Bibliju i evanđelje po Mateju u kojem stoji da će "onaj ko se mača laća, od mača i umrijeti" te da oni koji "slijede nasilnu religiju koja ih poziva danas ubiju ne mogu biti previše iznenađeni kad ih netko uzme za riječ i odgovori istom mjerom".

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!