STRAVIČAN NAPAD

OVO JE HEROJ KOJI JE OTEO PUŠKU UBICI NA NOVOM ZELANDU: Krvoproliće je moglo biti još veće

15.03.2019 - 19:01 | Vijesti >> Aktuelno
Autor: Novi.ba
 

Jedan od preživjelih masakra u džamiji Al Nur u novozelandskom Krajstčerču, Sajed Mazharudin, opisao je nevjerovatnu situaciju u kojoj je jedan vjernik pokušao da se obračuna sa napadačem.

1794959-nz33-ls

"Muškarac je ušao sa dvije puške i počeo da puca po svima, i ženama i djeci. Jedan mladić, koji održava džamiju i pomaže imamima, iskoristio je priliku i skočio na napadača i uzeo mu pušku. Htio je da ga pojuri, ali nije znao kako se puca iz tog oružja, nije našao okidač. Terorista je pobjegao i sjeo u kola u kojem su ga čekali ljudi", rekao je Mazharudin.

Drugi preživjeli Halid al Nobani kaže da je također vidio mladića koji je htio da otme oružje napadaču, ali da je odmah likvidiran.

Mazharudin je vidio i kako terorista ubija oca troje djece pred njima.

1

"Ja sam pokupio djecu i pomogao mi je još jedan čovjek", rekao je.

2

Mazharudin kaže da je vrlo nezadovoljan reakcijom Hitne pomoći.

3

"Trebalo im je 20 minuta da dođu, a mi smo u centru grada, nije bilo saobraćaja, treba vam 2 minuta da dođete", rekao je i dodao da su mu dva prijatelja ubijena, a oko 10 u bolnici.

 

 

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!