VISOK STEPEN PROFESIONALNOSTI

Zapaženi rezultati pripadnika OSBiH na vojnom "Takmičenju za najboljeg ratnika 2019"

18.03.2019 - 15:10 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
Autor: Novi.ba

Ceremonija zatvaranja vojnog "Takmičenja za najboljeg ratnika 2019"("Best Warrior Competition 2019") održana je jučer u Saveznoj državi Maryland, u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Ukupno 15 vojnika, podoficira i vojnika iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH), Nacionalne garde Marylanda i Oružanih snaga Estonije takmičilo se na ovom izuzetno zahtjevnom vojnom takmičenju.

osbih-1

Tim iz OSBiH ostvario je zapažene rezultate, a u njegovom sastavu bili su potporučnik Faris Sitnić, stariji vodnik I klase Zvonko Baotić, vodnik Stefan Bećarević i kaplar Jasmin Suljić.

Svi zadaci zahtijevali su širok spektar sposobnosti i vojničkih vještina. Kao primjer toga, istaknuto je u saopćenju Ministarstva odbrane BiH, u okviru takmičenja, za vrijeme marševanja, takmičari su nosili ranac težine 16 kg, stazom dužine 12 km.

osbih-2

Pripadnici OSBiH pokazali su visok stepen profesionalnosti, borbenog duha i zalaganja tokom izvršavanja svih postavljenih zadataka. Smatraju da učešće na ovako prestižnom takmičenju predstavlja za njih bogato vojničko iskustvo te da će ovdje stečena znanja i vještine imati značajan uticaj na daljnji razvoj njihove profesionalne vojne karijere.

Na ceremoniji su proglašeni najbolji pojedinci u svim kategorijama, a prva pomoćnica komandanta Nacionalne garde Maryland za kopnenu vojsku brigadna generalica Janeen L. Birckhead posebno je zahvalila učesnicima iz BiH i Estonije, jer su takmičenju dali i međunarodni karakter, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH. 

osbih-4

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA