Evo šta nepogrešivo ODAJE VAŠE GODINE ma koliko se njegovale

14.04.2019 - 14:19 | Praktična žena
Autor: Novi.ba

Prije ili kasnije, većina žena počinje da primjećuje i prikriva prve znake starenja: neke sakrivaju bore, druge farbaju kosu. Pored ovih vidljivih znakova starenja, ima i onih mnogo suptilnijih koje nećemo odmah primijetiti. Počinjemo da obraćamo pažnju na njih onda kad je već kasno da nešto preduzmemo. Mi ćemo vam pomoći da otkrijete na koje znake starenja bi trebalo da obraćate više pažnje.

1. Uši

Teško da je ovo prva stvar koju će većina ljudi primetiti, ali ušna školjka i hrskavica između uha i glave gube prirodnu elastičnost tokom godina. Žene koje vole da nose velike minđuše posebno su sklone ovim promenama.

usi-0

Kako da ovo spriječite:

Velike i teške minđuše su velika opasnost za istezanje ušne školjke. Izbegavajte da ih nosite koliko je moguće. Čak je i male minđuše bolje skinuti pre spavanja. Još jedan koristan savet za očuvanje oblika ušija jeste redovna njega i hidratacija kremama. Tako će vaša koža duže zadržati elastičnost.

2. Vrat

Dok većina žena svakodnevno vodi računa o koži lica, mnoge zanemaruju kožu vrata. Iako postoji mnogo kozmetičkih preparata koji vam mogu pomoći da produžite mladoliki izgled ovog dijela tijela, većina njh ima samo privremeni efekat. Kako u vratu nema masnih ćelija, koža postaje opuštena i izborana vremenom.

vrat-1

Kako da ovo spriječite:

Čak i ako ste već primijetile znakove starenja, još uvijek možete pokušati da vratite sat. Naravno, uvek je bolje spriječiti nego liječiti. Ne zaboravite da vodite računa i o licu i o vratu tako što ćete ih redovno čistiti, hidrirati i negovati. Još jedan trik koji će vam pomoći da imate zategnutu kožu vrata jeste da radite vježbe za lice.

3. Čelo

Razni pokušaji da se rešite bora na čelu lako vam se mogu obiti o glavu i još više otkriti vaše godine - pod uticajem filera i botoksa, masti na čelu atrofiraju. Kao rezultat, čelo gubi svoj prirodni oblik i postaje ravno.

celo-2

Kako da ovo spriječite:

Izbegavajte bilo koji vid terapije botoksom. To čak i neće biti neophodno ako se potrudite da spriječite pojavu prvih bora koristeći kreme i maske za lice, kao i vježbanjem mišića lica.

4. Obrve

Kada ste mladi, imate visoke, živahne obrve. Međutim, s godinama, luk obrva ima tendenciju da pada nadole, a prostor između obrva i očiju se smanjuje. To često čini da lice izgleda grubo.

obrve-3

Kako da ovo spriječite:

Ne čekajte da luk obrva padne. Kada se ovo dogodi, teško da ćete moći nešto da učinite osim tretmana botoksom i trajne šminke. Ovaj problem možete da izbegnete tako što ćete redovno raditi vježbe za lice.

5. Usne

Filtrum, odnosno udubljenje iznad gornje usne, veoma je atraktivan deo ženskog lica. Tokom godina, koža se u ovom delu lica ravnja i ono gubi ovu karakterističnu crtu.

usne-4

Kako da ovo spriječite:

Nije toliko teško održati filtrum vidljivim. Jednostavno radite 5-minutni trening za lice svaki dan. To bi trebalo da bude dovoljno da koža ostane čvrsta.

6. Ruke

Kao i na vratu, na šakama nema masnog tkiva - zato se na njima bore pojavljuju prije nego što se prvi znaci starenja vide na licu. Vidljive vene na šakama mogu vizuelno pojačati osećaj starenja.

ruke-5

Kako da ovo spriječite:

Nažalost, skoro je nemoguće popraviti efekat starenja na rukama. Međutim, možete pokušati da ga spriječite. Kako bi vam ruke bile mladolike i zategnute, morate ih redovno njegovati i hraniti. Nosite rukavice kada kuvate, čistite ili radite druge kućne poslove. Za dodatnu zaštitu, redovno radite vježbe za ruke kako biste uvek mogli da nosite bluze sa kratkim rukavima.

7. Crte lica

S godinama, mišići lica postaju slabiji što dovodi do opuštanja kože. Kao rezultat, mijenjaju se crte lica u njegovom donjem delu.

crte-lica-6

Kako da ovo spriječite:

Kao i trbušni mišići, i mišići lica zahtijevaju redovno vežbanje - samo što ono zahtijeva mnogo manje vremena pa ćete ga lako uklopiti u svoj raspored. Samo nekoliko minuta dnevno je dovoljno da vaše lice ostane mladoliko.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA