OGLASIO SE PROFESOR KOJI JE UDARIO UČENICU: Dobila je keca, počela je vikati, poslao sam je direktoru, a onda me vrijeđala!

20.04.2019 - 12:47 | Vijesti >> Crna hronika

 Poslije jučerašnjeg skandala sa šamaranjem učenice, profesor Sedme beogradske gimnazije oglasio se u medijima sa željom da ispriča svoju stranu jučerašnjeg nemilog događaja.  

Ovo je njegovo pismo u cjelosti:

"Ovim putem želim da odgovorim na besomučne laži koje su pisane o meni u prethodna 24 sata. Kao profesor i pedagog osjećam moralnu obavezu da odbranim svoj ugled i dostojanstvo koje mi je ovim slučajem narušeno.

Dana 18.04.2019. godine za vrijeme trećeg časa na kojem je rađena analiza kontrolnog zadatka, učenica J.K. je bila nezadovoljna svojom ocjenom koju je dobila, u pitanju je ocjena jedan. Za dvojku je bilo potrebno da se ima 45 poena, a ona je imala 30. 

Svoje nezadovoljstvo izražavala je kroz histeričnu viku, te sam je opomenuo rekavši da ne može tako da se ponaša, nakon čega je učenica sela na klupu i okrenula mi leđa.

Na moja upozorenja, ona je odgovarala sa “Niste Vi nikakav čovjek ni autoritet kada ja ovako mogu da sjedim i ne možeš mi ništa". Sledi da sam učenicu uputio na razgovor kod direktora, na šta mi se dijete unelo u facu i reklo “Ajde izbaci me ako možeš” i uštivnuši me, onda se okrenula tako da me je kikom udarila po očima.

U tom trenutku, u stanju neuračunjljivosti, za šta imam dokaz od psihijatra, ja sam je ošamario, te je ubrzo učenik P.P. ustao i tri puta me udario u glavu .

Zbog njegovih udaraca ljekari su konstantovali da je trauma pretrpljena i stavili mi kragnu. Da bih sebe i svoju profesiju zaštitio od ovakvih gnusnih laži i manipulacije odlučio sam da protiv J.K. i P.P podnesem krivičnu prijavu i time ću u krivičnom postupku dokazati svoju nevinost, kao i da je moje djelanje putem šamara bilo posljedica nužne odbrane koja se desila u stanju neuračunljivosti."

1pro-hl3

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
MOŽDA VAS ZANIMA