Bebe rođene u maju posebne su zbog ovih pet razloga, broj tri će vas iznenaditi

07.05.2019 - 14:33 | Praktična žena >> Mame i bebe
 

Mame koje očekuju dolazak bebe u maju imaju posebne razloge za slavlje. Rođeni u svibnju pravi su srećkovići pa se ne kaže bez razloga kako će ih "cijeloga života pratiti proljeće". 

Zanimljiva istraživanja rezultirala su s čak pet razloga zbog kojih su bebe rođene u svibnju posebne:

1. Pravi su srećkovići

a

Internetska anketa koja je provedena 2014. godine, u kojoj je sudjelovalo više od 40 tisuća ljudi, otkrila je da su osobe koje slave rođendan u svibnju sretnije od drugih. Prema britanskom psihologu Richardu Wisemanu koji je vodio spomenuto istraživanje, to bi moglo biti zbog "promjena u načinu na koji neki roditelji komuniciraju sa svojim bebama tijekom ljeta i zime".

2. Optimisti su

aw

Drugom internetskom anketom, u kojoj je sudjelovalo gotovo 30 tisuća ljudi, Wiseman je otkrio da ljudi rođeni u svibnju imaju pozitivniji pogled na život, a do sličnog zaključka došla je i studija Journal of Affective Disorders iz 2011. godine. Švedski psiholog Jayanti Chotai kaže da bi to moglo biti zbog utjecaja dnevnog svjetla na dopamin koji kontrolira centar za užitak. 

3. Noćne su ptice

Studija iz 2009. objavljena u časopisu Sleep pokazala je da će proljetne i ljetne bebe ići kasnije na spavanje za razliku od djece koja su rođena tijekom jeseni ili zime.

4. Imaju manji rizik od bolesti dišnog sustava

aas

Bebe rođene u svibnju bolje su zaštićene od respiratornih bolesti za razliku od drugih, tvrdi studija objavljena 2015. godine u časopisu American Medical Informatics Association. Kako su istraživanja pokazala, ova djeca imaju manju vjerojatnost da će razviti astmu ili respiratorne infekcije. 

5. Imaju manji rizik od alergija

Prema studiji Sveučilišta South Hampton iz 2016. godine, djeca rođena u proljeće su manje izložena riziku od razvoja alergija, astme i ekcema, piše Motherly. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!