Tajna ukusa sarajevskih ćevapa leži u ovome, A PROBAJTE ĆEVAPE NAPRAVITI I SAMI!

14.05.2019 - 12:00 | Kuharica
 

Svako ko je posjetio Sarajevo, sigurno je probao sarajevske ćevape. Specijalitet koji je pravi simbol Sarajeva prenosi se s generacije na generaciju, a savršenstvo ukusa se krije u smjesi koja treba da odstoji.

Sastojci:

1,5 kilograma mljevene junetine
pola kilograma jagnjetine
4 komadića bielog luka
soli u razmjeri dva posto od ukupne količine mesa
2 kašike sode bikarbone

Priprema:

Isjeckajte meso na kockice, dobro posolite, izmješajte i prelijte s oko 100 ml vode i bijelog luka koji ste prethodno prokuhali.
Smjesu promiješajte i ostavite preko noći u frižideru.
Sutradan smjesu sameljite dva puta u mašini za meso, ostavite da stoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, te onda stavite u frižider.
Prije nego što počnete sa oblikovanjem ćevapa, u smjesu umešajte sodu bikarbonu.

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!