GLASNOGOVORNICA FUCZ: Povoljnija vremenska prognoza narednih dana, padavine neće biti intezivne

15.05.2019 - 15:23 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
Autor: Novi.ba
 

Informacije Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) o vremenskoj prognozi govore da će ona narednih biti mnogo povoljnija, potvrdila je za Novi.ba glasnogovornica FUCZ Majda Kovač za Novi.ba. Kako je rekla, padavina će biti, ali neće biti toliko intenzivne. 

- U narednim danima padavine će biti u prekidu, a kako nam je rečeno u Zavodu za geologiju, to je dobro i zbog klizišta, jer onda nema stalnog natapanja zemljišta - kazala je, dodajući da cijelo vrijeme prate dešavanja na Željezno polju i žarištima iz poplava 2014. godine, odnosno klizištima koja se stalno pokreću i prave probleme pri oborinskim vodama. 

Kada je riječ o podacima Agencija za vodno područje rijeke Save, napomenula je  da je vodostaj na području sliva rijeka Une, Vrbasa, Bosne u Drine u stagnaciji i opadanju. 

Jedino je zabilježen porast vodostaja na odručju sliva rijeke Save u Odžačkoj i Srednjoj Posavini, ali i to se prati, pa će se reagirati u skladu s potrebama. 

- Prognoze su se obistinile za sva područja za koja je predviđeno da će biti pogođena poplavama, jedino je u Zeničko-dobojskom kantonu bilo malo više iznenađenja - kazala je glasnogovornica FUCZ. 

 

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!