Ukusni italijanski fornetti sa špinatom

16.05.2019 - 23:53 | Kuharica
 

Sastojci:

2 dl kiselog vrhnja,

2 kašike mlijeka,

pola kašičice soli,

pola kašičice bibera,

450 g špinata,

2 kašike gruyere sira,

2 kašike parmezana,

4 mlada luka,

1 jaje,

500 g lisnatog tijesta.

 

Priprema:

Razvaljajte lisnato tijesto u oblik pravougaonika i podijelite ga tupim nožem na kockice. Kockice u svakom drugom redu izrezbarite nožem.
Za fil izmiješajte vrhnje, mlijeko, so i biber. Umiješajte špinat, sireve i sjeckani luk. Na “čiste” kockice u sredinu stavite fil pa preko njega preklopite izrezbarenu stranu.
Izrežite fornette, slažite u lim obložen papirom za pečenje, premažite jajetom i pecite na 200 stepeni dok ne porumene.

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!