Probajte punjene gljive sa sirom

16.05.2019 - 23:59 | Kuharica
 

Sastojci:

12 cijelih šampinjona,

2 čehna bijelog luka,

150 g krem sira,

3 kašike sitno ribanog parmezana,

so, biber, ulje.

Priprema:

Gljive očistite i maknite stabljike pa ih nasjeckajte. Zagrijte ulje, dodajte bijeli luk i sjeckane stabljike gljiva. Dinstajte dok ne omekšaju.

Ohladite pa umiješajte krem sir, dio parmezana, so i biber. Pomoću kašičice napunite gljive i pospite ih ostatkom parmezana.

Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni ili dok gljive ne omekšaju.

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!