PODIŽE VAM SE GRUDNJAK NA LEĐIMA, TO ZNAČI SAMO JEDNU STVAR: Sigurno vam se neće vam svidjeti kad ovo čujete!

20.05.2019 - 16:08 | Praktična žena >> Moda i ljepota
 

Znate li da čak 80% žena nosi pogrešnu veličinu grudnjaka.

Pored toga što estetski ne izgleda lijepo, pogrešna veličina grudnjaka donosi i niz drugih problema koji samo na prvi pogled nemaju veze sa brushalterom.

grudnjak3

Foto, Printscreen

O istraživanju je za Daily Mail progovorila Paula Svoboda, specijalista za oblikovanje grudnjaka ove firme koja iza sebe ima 16 godina iskustva.

- Preuski brushalteri umeju da izazovu glavobolju, ali to se zapravo mnogo češće dešava sa grudnjacima koji su previše labavi. Pored toga, loše odabran brushalter može da dovede i do lošeg držanja cijelog tijela. Zapravo, jedan od sigurnih znakova da ste pogrešno izabrale veličinu jeste hroničan bol u leđima - kaže Svoboda.

bra-band-too-small

Foto, Printscreen

 

Kada je grudnjak labav, žene hodaju pogrbljeno.

grudnjak

Foto, Printscreen

 

- Ako vam bretele grudnjaka stalno spadaju, znači da vam on ne pruža nikakvu podršku. Pored toga, žice u brushalteru nikad ne smiju da vrše pritisak na tkivo dojke - upozorava ona. Isto važi i za čest slučaj kod žena kada se grudnjak diže na leđima - to je takođe pouzdan znak pogrešno izabrane veličine.

grudnjak2

Foto, Printscreen

 

- Grudnjak se mijenja na svakih 6 do 12 meseci, jer tada potpuno gubi na elastičnosti i više ne pruža podršku - zaključuje Svoboda.

grudnjak2

Foto, Printscreen

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!