OŠTRA OSUDA

SDA OSUDIO INCIDENT U FERHADIJI: Sramotno narušavanje dostojanstvenog sjećanja na žrtve

27.05.2019 - 16:10 | Vijesti >> Aktuelno
Autor: Novi.ba
 

Stranka demokratske akcije (SDA) najoštrije je osudila današnji incident na obilježavanju godišnjice stradanja Sarajlija u Ferhadiji. Sramotno narušavanje dostojanstvenog sjećanja na žrtve opsade nema nikakvog opravdanja, poručili su iz Kantonalnog odbora (KO) te stranke. 

mrlje

SDA smatra da je organizator obilježavanja, odnosno Vlada Kantona Sarajevo, morala osigurati da sve protekne, kao i ranijih godina, mirno i dostojanstveno, u duhu sjećanja na žrtve jednog od najgorih ratnih zločina. 

Uznemirujuće scene koje po svemu sudeći imaju i političke konotacije, s obzirom na to da je jedan od aktera incidenta bila kandidatkinja Naše stranke na proteklim izborima, a riječ je o vladajućoj stranci u KS, duboko su povrijedile sve iskrene patriote i građane Bosne i Hercegovine, istaknuto je u saopćenju KO SDA.

- Ako se iza svega krije sraman pokušaj politizacije, zavađanja žrtava i sakupljanja poena, a bojimo se da je to tako, onda je to granica preko koje do sada niti jedan politički subjekt u Kanton Sarajevo nije prešao. Takav odnos prema žrtvama, prema Sarajevu i državi je nedopustiv i nezabilježen u historiji - navodi se u saopćenju. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!