HRVATSKA

HRVATSKOM UGOSTITELJU PUKAO FILM, OBJAVIO JELOVNIK I SVIMA PORUČIO: Dragi gosti, evo kakvo je STANJE U HRVATSKOJ (FOTO)

12.06.2019 - 08:59 | Zanimljivosti >> Kiosk
 

Jedan hrvatski ugostitelj je na jelovniku svog restorana dao ispisati sve poreze i doprinose koje mora plaćati državi te je parafrazirao turistički slogan napisavši ‘Mala zemlja s velikim porezima’.

Hrvatska je jedna od porezima najopterećenijih zemalja u Evropskoj uniji, a to opterećenje posebno osećaju ugostitelji. Jedan od njih odlučio se tome gorko narugati pa je na prednju stranu jelovnika u svome restoranu, podno dobrodošlice gostima, dao da se ispišu sve poreze i doprinose koje mora plaćati državi.

Fotografija njegovog cjenovnika obavljena je na Fejsbuku stranici “Protiv poreza”. Nakon što je naveo da su “PDV i porez na potrošnju uračunati u cenu”, ugostitelj za koga nije objavljeno odakle je, redom je nabrojio sljedeće poreze i doprinose koje plaća državi:

PDV 25 odsto

Porez na potrošnju 3%

Porez na dohodak 36 odsto

Doprinos za mirovinsko 15 odsto

Doprinos za zdravstveno 16,5 odsto

Doprinos za Regos 5 odsto

Na kraju je na engleskom napisao “Dragi gosti, svi su porezi uključeni u cijenu. Hrvatska puna života. Mala zemlja s velikim porezima.”

luksuz-destinacija-grcka-ostrvo-naksos-more-plaza-odmor-3

Objava je dobila brojne reakcije. Evo šta su napisali:

“Šteta da nije naveo i parafiskalne namete. Komunalije, komore, šume, vode, spomeničke rente itd.”

“Ovo je tek početak spiska… istina je još gora”

“Haha, koji kraaalj”

“Neće taj dugo”

“Užas, ovo je vrhunac…”

“Pa ti živi od ugostiteljstva”

“Svaka čast!!! ali fali još postotaka….!!!! Od muke je i zaboravio vjerovatno kad je otišao jelovnik se sjetio da nije sve naveo…. A ko to može da popamti. I onda juče izleti članak da ministar Marić radi dobar posao”.

(Novi.ba/Net.hr)

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!