OPTUŽNICA

NOVI DETALJI! Zoranov poziv MRTVOJ JELENI bio je samo TRIK! Ovako je on bio umemorisan u telefonu UBIJENE PJEVAČICE!

16.06.2019 - 12:40 | Vijesti >> Aktuelno
Autor: Novi.ba

Na telefonu Jelene Marjanović (33), desetak minuta pošto je, prema optužnici, brutalno ubijena, zabilježeno je nekoliko propuštenih poziva od osobe koja je kod nje memorisana kao - Zlatan Mekin. Vještačenjem je utvrđeno da se iza ovog pseudonima krije njen muž Zoran Marjanovć, koji je po treći put optužen da ju je mučki ubio.

Upravo to pozivanje telefonom, u vremenu poslije 17.04, 2. aprila 2016. godine kada je, kako se sumnja, već bila mrtva, Tužilaštvo smatra trikom kako bi se zavarao trag. U optužnici, koju je Viši sud u Beogradu potvrdio, a na koju su sva četvorica njegovih advokata uložila žalbu, navodi se da je Marjanović "namjerno isključio telefon na deset minutam od 16.54". U to vrijeme, signal njegovog telefona nije hvatala nijedna bazna stanica.

Sudski vještak tvrdi da je reč o "mirovanju" telefona, odnosno da je bio ugašen. Ipak, stručnjaci MTC nisu decidirani u tome da je aparat bio ugašen i navode da je moguće da je bio u određenom stanju koje može da se karakteriše kao mirovanje, i to onda kada nema komunikacije.

jmmm

Foto: Jelena Marjanović/Pink.rs

Pjevačica iz Borče zadobila je osam brutalnih udaraca u glavu dok je stajala u kanalu nasipa Crvenka u Borči. Ove povrede su bile smrtonosne, a sa posljednjim udahom u pluća su joj dospele kapljice vode, grančice i mulj.

Zločinac je koristio dva oružja - oštar predmet, ali i metalnu šipku.

Optužnica, koju je potvrdio Viši sud u Beogradu, ali koja čeka konačnu odluku Apelacionog suda, otkucana je na 90 strana. Ipak, prema tvrdnjama branilaca, puna je manjkavosti. Ne daje odgovor na ključna pitanja - o motivu svirepog  zločina, čime je konkretno ubistvo počinjeno, kako je ubica uklonio tragove i pobjegao sa lica mjesta.

- Treća optužnica je, kao i one ranije, puna pogrešnih činjenica i nagađanja, i to kod ključnih momenata poput ko je ubio Jelenu i kako - kaže advokat Stefan Jokić, koji sa kolegama Nikolom Dumnićem, Aleksandrom Zarićem i Veljkom Deliblašićem zastupa odbranu.

- Uložićemo žalbe jer nema dokaza da je naš branjenik Zoran Marjanović počinio ubistvo - dodao je.

zooo

Foto: Zoran Marjanović/Blic

U optužnici su dati i iskazi, po tužiočevom mišljenju, ključnih svedoka. Ipak, te izjave su u nekim delovima suprotne činjenicama iz političkih spisa, ali i navodima drugih očevidaca.

Jedan od njih, na čiji se iskaz tužilaštvo poziva, navodi da je vidio da muškarac i žena silaze niz nasip. Ipak, on decidirano tvrdi da je žena nosila gornji dio trenerke boje kajsije, a da je donji dio bio siv. Ovaj čovjek decidirano je tvrdio da je upravo zbog te "čudne boje kajsije i zapamtio to dvoje ljudi".

On u svom iskazu nije mogao na osnovu fotografija da potvrdi da li je reč o Zoranu i Jeleni Marjanović. Pored toga, pjevačica je, prema dokumentima, kada je ubijena na sebi imala crni donji i svijetloplavi gornji dio trenerke.

nasip-jelena-marjanovic-ff

Foto: Espreso.rs

Ono što je najinteresantnije što se u optužnici, pored Marjanovića, uvode i kategorije "izvršilac" i "počinilac", kao da je reč o drugoj N.N. osobi, a ne pjevačicinom mužu, koji se tereti za ubistvo. Ovo se ponavlja na ključnim tačkama optužnice - kada se govori o izolovanim DNK materijalima koji ne pripadaju Zoranu Marjanoviću. Riječ je o biološkom tragu na unutrašnjoj strani lijeve Jelenine patike, koja je bačena na drugu stranu kanala (navodi se da je moguće da ju je bacio počinilac krivičnog djela), ali i na njenoj donjoj trenerci i vešu.

jeca-6-f

Foto: Jelenina patika/Alo.rs

Ista situacija se ponavlja i na Jeleninom noktu na domalom prstu lijeve ruke. Ranije je objavljeno da taj DNK pripada muškarcu i da je on i dalje N. N. Sa ovog prsta skinuta je i njena vjenčana burma, koja nikad nije pronađena.

"U podnoktnom sadržaju ubijene Jelene Marjanović nema biološkog traga drugih osoba - navodi se izveštaj obducenata u optužnici. Utvrđeno je da je ona imala na rukama odbrambene povrede. Kao prvi napad naznačen je ubod u donji dio glave oštrim predmetom. Takav trag je uočen i na kapuljači trenerke, pa se pretpostavlja da je Jelena bježala sa kapuljačom na glavi kada ju je ubica sustigao".

Sve ove primjedbe našle su se u žalbama branilaca Zorana Marjanovića. O njima će odlučivati Apelacioni sud u Beogradu. Odluka se očekuje do kraja juna.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA