VSTV BiH imenovao rukovodeće nosioce pravosudnih funkcija

20.06.2019 - 14:53 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
Autor: Novi.ba
 

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH), drugog dana sjednice u Sarajevu, donijelo je odluku o imenovanju rukovodećih nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine imenovani su: Almina Čilić, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Konjicu; Zdenka Filipović, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Čapljini i 

Enes Selman, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Sanskom Mostu.

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTVBiH uzeo je u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrasno, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristrasnosti i ugleda te iskustva na rukovodećim poslovima, prenosi Fena.

Pri imenovanju, VSTVBiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova, saopćeno je iz VSTVBiH.

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!