Znate li šta je TARANA? E pa vikend je idealna prilika da oduševite vaše ukućane ovim pravim ljetnim jelom. Ima da vam ljube ruke i kažu da nema bolje kuharice!

11.07.2019 - 16:29 | Kuharica >> Topla predjela
 

Tarana sa piletinom
Tarana je domaća tjestenina koja se uglavnom sprema na jugu Srbije. Može da se sprema samo kuhana sa sirom, sa mlijekom ili u obliku đuveča sa piletinom i povrćem. Mi vam ovaj put predstavljamo đuveč verziju.

beli-luk-crni-luk-shutterstock

 
Bijeli luk 2 čena
Pileći batak 4 komada  
Crni luk 1 komada  
Celer 1 kašika  
Tarana 200 g  
Paprika 1 komada  
Paradajz 1 komada

piletina


PRIPREMA


Težina pripreme: lak


Crni i bijeli luk isjeckajte na tanka rebarca i stavite da se dinsta.

Ispecite papriku, a zatim je isjeckajte na sitne komadiće. Dodajte je u luk i nastavite da pržite na tihoj vatri. 

Dodajte paradajz i pržite dok ne ispari najveći dio tečnosti. 

tarana

Dodajte oko litar vode u kojoj ste kuhali batake. Dodajte tjesteninu, promješajte i sačekajte da tjestenina blago omekša.

Prespite u dublju tepsiju i stavite piletinu preko. Dodajte još vode ako je potrebno tsao da tjestenina bude skroz potopljena.

Stavite u rernu na 250 stepeni i pecite dok ne ispari sva tečnost.

Uživajte!
(mojlonac.rs)

 
 
 

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!