EVO ŠTA JE LJUBA ALIČIĆ REKAO O ZVEZDAMA GRANDA I DŽEJLI RAMOVIĆ: Samo da Marija ovo ne čuje, NEĆE JOJ SE SVIDJETI

15.07.2019 - 15:59 | Show
 

Otvoreno i bez dlake na jeziku, folk pjevač Ljuba Aličić govori o estradi, "Zvezdama Granda", Saši Popoviću i drugima, kojima se zasigurno Ljubine riječi neće svidjeti. 

Kako kaže za Telegraf, ponosan je što ga i dalje znaju i prate daleko mlađe generacije.

Ja nisam klasičan narodnjak. Kod mene na nastupe dolazi i mlađa publika od 15-20 godina. Sve generacije vole te moje pjesme. Naravno, ja znam šta treba forsirati, šta moji fanovi vole. Uspijevam, hvala Bogu, u tome, zato sam i opstao kao jedan normalan Ljuba Aličić koji se ne šlihta nikom… U ono vrijeme, ja da sam imao reklamu u Zvezdama Granda i šta ti ja znam, ja bih bio… Kakvi, Majkl Džekson, on bi bio mali!

Da li bi ste se vi pridružili novom trendu, autotjunu?

Ja sam u trendu (smijeh). Tu glupu pjesmu? To su za mene glupe pjesme. Jeftine i ne mogu da opstanu. Ne bih nikad! Vjeruj mi, ne bih nikad snimao. To je bila samo jedna Zorica Brunclik sa kojom sam ja snimio duet i to je pjesmetina koja se zove “Miraz”. Snimio bih ja i sa mlađima. Ima, tu, recimo, Prijovićka, koja će da pomrsi konce i koja je pomrsila konce svima. Onda Andreana Čekić, meni je drago što joj je uspjela ova pjesma. Znate li koliko je ona dobra osoba?

Da li ste vi pjevali pjesmu Andreane Čekić u svom stilu?

– Ne, nisam (smijeh). Ja se šalim, a Andreana zna koliko ja nju volim. A ona je uz moje pjesme bila dijete kada je slušala. Sad kad bih vam rekao da ona moju pjesmu “Otac je stari prodao kuću” najviše voli… Čim je ja zapjevam ona počne da plače.

krk9llahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvtldnn01eqv8vzjzlzdvlnzrhnjgzn2i3ztbhzjq3ndy1zwewnde2mjgucg5nkzmczqlkaieaaq

Foto: Instagram

Kakvo mišljenje imate o karijeri Darka Lazića? Mislite li da može da napravi karijeru poput najvećih imena sa naše scene?

Ako bude bio pametan – može. Sad, ja mu nisam tata, ja sam samo jednom rekao, bio sam skoro sa njim kod njega kući… Obožavam njegove roditelje. Znači, da se kane tog pića i da ne govorim sad… Jer, ako to nastavi, od njega neće biti ništa, a ja vrlo žarko želim da on napravi veliki posao! On je zaslužio, on je odličan pjevač. Znači, koga mogu da izdvojim to je on, Darko Lazić, Aleksandra Prijović, Tanja Savić, Andreana Čekić, i mala Aleksandra Mladenović. Meni je žao ove male Aleksandre Bursać, ona mi je tako medena, tako dobro pjeva… E, pa to je meni žao, kad niko nema da dođe i kaže “čekajte ljudi, ova pjeva, rastura…”. Razvaljuje kako pjeva, ali nema hit. Meni je mnogo žao te osobe, ja je mnogo volim ona odlično pjeva. Pa nek se ugledaju te mlađe kolege kako ona pjeva. A ne “ja gostujem tamo, ja gostujem vamo…”. Ma gdje ti gostuješ? Gdje? U šupi?

Da li ste ispratili tek završenu sezonu Zvezda Granda? Kako vam se čini Džejla Ramović, pobjednica?

Odlično. Djevojka lijepo izgleda. Nije bitno kako izgleda, za mene nikad nije bio bitan izgled, ako imaš glas i sluh ti si prošao. I normalno, moraš da imaš malo sreće, svuda je faktor sreće. Ja bih volio da ta djevojka, da joj neko da odličnu pjesmu da prođe. Mnogo dobro pjeva.– Svi dobro znamo koliko je prošlo tih “Zvezda Granda”. A ko je ostao? Tri pjevača. Slušam ja i pratim te “Zvezde Granda”, kažu “Jao, odličan pjevač!”, a on nema pojma. Pazi, on nema pojma! Nego šta im kaže gazda, tako pričajte. E, neću da pričam tako. Ja sam taj Ljuba Aličić koji ti kaže u lice. Što si došao ovdje? Pa ovo nije pijaca, ovo je studio, ovdje treba da pjevaš.

(Novi.ba/Telegraf)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA