SRPSKA MANEKENKA OSVOJILA ARAPSKOG PRINCA: Ovakav život nije očekivala!

16.07.2019 - 15:18 | Show
 

Još 2014. godine, arapski biznismen Jusuf Al Saraj je odlučio da podijeli svoj život sa nekadašnjom manekenkom i modnom novinarkom Anikom Božić.

Naime Jusuf je rodom iz Palestine, a te iste godine je Anika postala gospođa Al Saraj i predmet interesovanja brojnih medija. Iako je Jusuf zapravo uspješan poslovni čovjek koji nema titulu, mnogi ga zbog toga što je veoma imućan nazivaju „arapskim princem“ i odatle Anikin nadimak „arapska princeza“.

screenshot-5

Foto: Instagram

Moj muž nije arapski princ. Njegov deda je bio predsjednik, dakle on je bio državnik, zato što Palestina nikada nije bila monarhija, bar ne u skorijoj historiji. Nije još zvanično ni država. Nažalost moj muž nikada tamo nije živio, tako da je on Kanađanin, jer je tamo proveo svoj život – rekla je Anika svojevremeno.

screenshot-3

Foto: Instagram

Anika je rođena u Sremskoj Mitrovici, a odrasla u Beogradu. Potiče iz dobrostojeće porodice stomatologa. Završila je Fakultet političkih nauka u Beogradu, da bi studije potom nastavila na univerzitetu Maragoni u Parizu.

Otkako se udala za Jusufa, Anika živi na relaciji Kairo- Pariz, a Beograd nikako nije zaboravila. Na svakih nekoliko mjeseci, nekadašnja manekenka dolazi u Srbiju.

screenshot-4

Foto: Instagram

Iako sa porodicom može da živi u izobilju, nekadašnja manekenka je odabrala put u kojem će sama privređivati, imati obaveze i raditi kao i svi ostali ljudi u zemlji iz koje potiče. Anika ima modni blog, a piše i kolumnu za jedan magazin. Upravo zbog toga da bi bila upućena u aktuelnosti iz svijeta mode, često putuje širom sveta, a Pariz joj je glavna destinacija.

Novi.ba/Blic

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!