ŽENE OBOŽAVAJU MUŠKU BRADU: Evo šta oblik brade govori o vašem muškarcu

17.07.2019 - 12:29 | Zanimljivosti >> Kiosk
 

Muškarci u posljednje vrijeme sve više pažnje pridaju svojoj bradi. Pitanje "Šta je muškarac bez brkova?", tako je zamijenilo pitanje "Šta je muškarac bez brade?".

Način na koji muškarac uređuje dlake na svom licu mnogo govori o njegovoj ličnosti, piše Playbuzz.com.  Nošenje brade sve je popularnije, a tom su trendu podlegli i poznati muškarci poput Džordža Klunija i Rajana Goslinga.

1. Gusta brada

screenshot-8
Muškarci koji imaju gustu bradu su školovani, mudri, samozatajni i tajanstveni. S druge strane su osjećajni i vrlo iskreni.

2. "Kozja" brada

screenshot-13
Muškarci koji njeguju tzv. kozju bradu tradicionalni su, nostalgični i pristojni. Karakteriziraju ih oprez i racionalnost, a uz to su vrlo romantični i lojalni.

3. Trodnevna brada

screenshot-10
Trodnevnu bradu nose otvoreni i dosjetljivi muškarci. Oni su vrlo harizmatični, imaju dobar smisao za humor i zaigrani su.

4. Zalisci
"Zulufi" označavaju duhovite, strastvene muškarce. Najčešće se bave glazbom. Muškarci sa zaliscima vrlo su energični i velikodušni, no vrlo su ljubomorni.

5. Brada koja prati viličnu kost
S obzirom na to da je ovakvu bradu teško održavati, nose ju muškarci koji su vrlo samosvjesni i željni pozornosti. Karakterišu ih visoka inteligencija i neodoljiv šarm.

6. Klasični brkovi

screenshot-12
Klasične brkove nose inteligentni, muževni muškarci sa stilom. Oni su vatreni i puni samopouzdanja, no muškarci s ovakvim brkovima ujedno su vrlo egoistični i tašti.

7. Brkovi u obliku konjske potkove
Ovu vrstu brkova nose buntovnici slobodnog duha koje ne zamaraju društvene konvencije. Vrlo su otvoreni, brižni i zaštitnički nastrojeni.

8. Dugi, uvijeni brkovi

3
Muškarac koji ovako uređuje svoje lice vrlo je staromodan, ljubazan i kulturan. Uvijeni brkovi odlika su skromnih i maštovitih džentlmena.

9. Bradica ispod donje usne
Ženama najmanje omiljena, bradica ispod donje usne označava kreativnog, samouvjerenog muškarca na kojega se možete osloniti. No, karakteriše ih i opsesivnost.

10. Ovnovski rogovi
Ovaj viktorijanski stil brade njeguju zaljubljenici u prirodu. Muškarci s ovakvom bradom nesebični su zaštitnici puni saosjećanja. Često ju nose rokeri.

11. Svježe obrijana brada

screenshot-11
Glatko lice nose organizirani muškarci skloni vodstvu. Muškarci koji se redovno briju i imaju glatko lice vrlo su razgovorljivi i društveni. Takođe se često radi o intelektualcima koji mnogo kontempliraju o životu.

Novi.ba/Nezavisnenovine

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA