Kuće za samo JEDAN DOLAR! Kad vidte gdje se nalaze odmah ćete poželjeti da kupite jednu! 

20.07.2019 - 08:20 | Vijesti >> Svijet
 

Monti Sciaga, rustični zaselak na švajcarskoj granici, posljednji je u nizu malih gradova i sela koji planiraju prodavati kuće za samo jedan dolar. Monti Sciaga je jedno od najudaljenijih sela u regiji. 

Ipak, stanovnici imaju pristup tekućoj vodi, što predstavlja priliku za strane investitore. 

svicarska-zastava-b382ff2c84e01f49a0c6e4bb9d18030e-view-article-new

Osim toga, ovo selo nalazi se 115 km sjeverno od Milana i zapanjujućeg jezera Maggiore, dok je jezero Como, pored kojeg Džordž Kluni ima luksuznu vilu, udaljeno oko 64 km. 

-    To je planinsko jezgro koje je gotovo u potpunosti napušteno sedamdesetih godina prošlog vijeka, ali je zadržalo svoju izvornu strukturu s tradicionalnim arhitektonskim elementima - prenosi Fox News. 

"The Local" piše da su nekretnine u ruševnom stanju, a od kupaca se očekuje da ih u razumnom vremenskom okviru obnove tako da se u njima može živjeti, pišu Nezavisne.com. 

svicarska3

Već postoji određeni interes za kuće u ovom selu, ali ovaj prijedlog prethodno mora izglasati mjesna zajednica. 

Ovaj plan podsjeća na niz sličnih planova koji se već sprovode u ruralnim dijelovima Italije kako bi oživjeli zajednicu i spasili mjesta od izumiranja. 

(Hayat / Foto: Pixabay)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!